CREIERUL
Cum functioneaza bilingvismul la nivel neuronal
Foto: captura ecran

Cum funcționează bilingvismul la nivel neuronal - studiu

de G.T. HotNews.ro
O nouă cercetare, realizată de oamenii de știință de la Național Science Foundation, Național Institutes of Health, și Institutul NYU din Abu Dhabi, arată care sunt procesele neuronale ce apar pe parcursul utilizării în paralel a două limbi străine în rândul vorbitorilor bilingvi. Constatările studiului de față oferă noi perspective de studiu a naturii bilingvismului, informează nyuad.nyu.edu.
Iluzia optica a expresiilor faciale
Foto: captura ecran

Cum se manifestă iluzia optică "after effect" și ce impact are asupra procesului decizional

de G.T. HotNews.ro
Marţi, 11 Sept 2018 Science - Creierul
Oamenii de știință de la Universitatea din New York, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Stanford, au descoperit recent sinergia neurologică responsabilă pentru adaptarea vizuală, un fenomen pe parcursul căruia apare iluzia optică MAE ("motion aftereffect illusion"). Este vorba despre modul în care expunerea prelungită la un stimul senzorial poate influența felul în care alți stimuli vizuali sunt percepuți de către subiecții umani, scrie futurity.org.
Elevii si internetul
Foto: Pixabay.com

Rețele de socializare au efecte adverse asupra maturizării emoționale și mentale a copiilor, susține cercetătoarea în neuroștiințe Susan Greenfield într-un studiu aspru criticat de profesori de neuropsihologie de la Oxford

de Anda Zahiu HotNews.ro
Luni, 6 Aug 2018 Science - Creierul
Fost director al Instituției Regale a Marii Britanii, baroneasa Susan Greenfield susține că rețelele sociale și jocurile video au lipsit copiii de capacitatea de a comunica și de a gândi în mod autonom. Dorothy Bishop, profesor de neuropsihologie la Oxford, a publicat o scrisoare deschisă în care mărturisește că, deși a admirat-o în trecut pe Greenfield, studiile publicate în ultimii ani și declarațiile publice ale acesteia s-au îndepărtat tot mai mult de etica academică și de norma științifică, scrie The Guardian.
Celule stem
Foto: PhotoExpress

Japonezii vor folosi celulele stem reprogramate în lupta cu boala Parkinson

de N.O. HotNews.ro
Luni, 30 Iul 2018 Science - Creierul
Oamenii de știință japonezi au spus luni că luna viitoare vor începe studiile clinice asupra unui nou tratament pentru Parkinson, prin transplantul de celule stem reprogramate în creier, relatează Reuters.
Operatie pe creier
Foto: Captura YouTube

Un vaccin ar putea ajuta la prelungirea vieții persoanelor care se confruntă cu glioblastom, cel mai agresiv tip de cancer cerebral

de A.L. HotNews.ro
Miercuri, 30 Mai 2018 Science - Creierul
Un vaccin ar putea ajuta la prelungirea vieții persoanelor care se confruntă cu glioblastom, cel mai agresiv tip de cancer, sugerează rezultatele preliminare ale unui studiu, relatează BBC.
Yanny sau Laurel?
Foto: Twitter

Bărbatul din spatele înregistrării "Laurel/Yanny" a dezvăluit care este cuvantul pe care îl spune

de A.L. HotNews.ro
Miercuri, 23 Mai 2018 Science - Creierul
O înregistrare a unor cuvinte scurte generate pe calculator a devenit virală și a stârnit dispute online, precum în cazul celebrei rochii pe care oamenii o vedeau în culori total diferite. Care este, totuși, varianta corectă: Laurel sau Yanny?
Yanny sau Laurel?
Foto: Twitter

VIDEO Ce auzi, Yanny sau Laurel? - Două sunete scurte au devenit virale și au împărțit internauții în două tabere

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Science - Creierul
O scurtă înregistrare a unor cuvinte scurte generate pe calculator a devenit virală și a stârnit dispute online, în genul celebrei rochii de acum trei ani la care oamenii vedeau culori total diferite. Acum este vorba de percepție auditivă și unii spun că aud clar cuvântul Yanny, în timp ce alții spun că aud foarte clar Laurel. Oamenii de specialitate spun că totul depinde de frecvență, de vârstă și chiar de locul de unde suntem.
Pesta porcina afecteaza gospodariile din Romania
Foto: pixabay.com

Cercetătorii au menținut în viață timp de mai multe ore creierii unor porci decapitați. Experimentul ar putea avea urmări asupra prelungirii vieții oamenilor

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Apr 2018 Science - Creierul
Cercetătorii de la Universitatea Yale au restabilit circulația creierilor unor porci decapitați și au ținut în viață organele pentru mai multe ore, în încercarea de a găsi o modalitate de a studia în detaliu creierul uman în laborator, relatează BBC. Tehnica ar putea fi folosită pentru transplantul creierului uman în alt corp.

Neurologi de la Universitatea Yale au menținut în viață timp de 36 de ore creierii unor porci decapitați

de DP HotNews.ro
Joi, 26 Apr 2018 Science - Creierul
Într-un pas care ar putea duce la schimba definiției morții, cercetătorii au restabilit circulația în creierii unor porci decapitați menținându-i ”în viață” timp de 36 de ore, scrie MIT Technology Review. Această reușită le permite oamenilor de știință  să abordeze noi modalități de a cerceta în laborator creierul intact, cu ținta probabilă de a se reuși același lucru și în cazul creierului uman.
Injuraturi in engleza
Foto: Playtech

Studiul care arată că oamenii care înjură sunt mai inteligenți decât crezi

de Playtech playtech.ro
Joi, 26 Apr 2018 Science - Creierul
​Înjurăturile stânjenesc persoanele educate și politicoase, dar studiile arată că oamenii care vorbesc urât sunt mai inteligenți decât ai crede. Și sunt și foarte creativi, scriePlaytech.ro.
Ghidul culorilor
Foto: The Logo Company

Cuvintele schimbă culorile pe care le vedem

de Cristina Filip HotNews.ro
Marţi, 24 Apr 2018 Science - Creierul
În funcție de limba pe care o vorbești, ochiul tău percepe atât culorile cât și lumea în mod diferit față de altcineva. Ochiul uman poate percepe fizic milioane de culori. Dar nu recunoaștem toate aceste culori în același mod, potrivit BBC.
Creier
Foto: Pixabay

Un stil de viață sedentar afectează memoria - studiu preliminar

de Ariana Lazurca HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Science - Creierul
În urma numeroaselor studii care demonstrează că exercițiile fizice ajută la menținerea memoriei într-o stare bună, un grup de neurologi și-a propus să exploreze dacă și contrariul este adevărat: un stil de viață sedentar afectează memoria? Un studiu preliminar arată că da, potrivit iflscience.com.
Cum combatem efectele negative ale sedentarismul
Foto: MorgueFile.com

Statul pe scaun este dăunător nu doar pentru metabolism și sănătatea inimii. Sănătatea creierului este, de asemenea, afectată - studiu

de G.T. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Science - Creierul
Statul pe scaun este dăunător nu doar pentru metabolism și sănătatea inimii. Sănătatea creierului este, de asemenea, afectată - studiu Statul pe scaun pentru timp îndelungat este asociat unei serii de schimbări ce au loc într-o secțiune a creierului deosebit de importantă pentru memorie, potrivit unui studiu preliminar efectuat de cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles, în rândul adulților de vârstă mijlocie și înaintată, scrie sciencedaily.com.
Durere de genunchi
Foto: Pixabay

Care este legătura dintre durerile de genunchi și depresie

de G.T. HotNews.ro
Joi, 12 Apr 2018 Science - Creierul
Numai în Statele Unite ale Americii, aproximativ 13% dintre femei și 10% dintre bărbații cu vârste de peste 60 de ani suferă de dureri de oase ce apar pe fondul osteoartritei. Osteoartrita, ce apare pe fondul inflamației articulațiilor, se manifestă prin deteriorarea țesuturilor și cartilajelor ce au rol protector. Durerile de genunchi cauzate de osteoatrita pot afecta considerabil calitatea vieții, fiind asociate apariției depresiei, informează healthinaging.org.
Inteligenta
Foto: Pixabay

Nivelul IQ ca factor principal pentru buna cooperare in societate - studiu

de G.T. HotNews.ro
Marţi, 3 Apr 2018 Science - Creierul
Persoanele inteligente sunt capabile să coopereze foarte bine cu cei din jur, iar aceasta este unul dintre motivele pentru care oamenii cu un IQ peste medie sunt esențiali pentru bunul mers al societății. În timp ce trăsăturile de personalitate, generozitatea și conștiința oamenilor contribuie la o bună cooperare cu cei din jur, un IQ peste medie este principalul factor ce face posibilă această abilitate. În schimb, un IQ mai mic împiedică indivizii să fie consecvenți în acțiunile lor, dar și să anticipeze consecințele ce decurg din acestea în mod inevitabil, arată un studiu publicat recent în revista de specialitate "The Journal of Political Economy," scrie spring.org.uk.
Creier
Foto: captura ecran

​VIDEO Cum ne controlăm atenția

de G.T. HotNews.ro
Sâmbătă, 31 Mar 2018 Science - Creierul
Se spune că oamenii folosesc numai 10% din creier, dar este într-adevăr așa? În conferința Ted Talk de mai jos, Amishi Jha, profesoara de psihologie în cadrul Universității din Miami, vorbește despre subiectul sau principal de cercetare: atenția. Iată care sunt tehnicile care ne pot ajută să acordăm mai multă atenție atenției, conform ted.com.
Activitate fizica
Foto: Google

Stoparea activității fizice zilnice poate accentua simptomele specifice depresiei - studiu

de G.T. HotNews.ro
Marţi, 27 Mar 2018 Science - Creierul
Abandonarea programului de exerciții fizice efectuate cu o frecvența zilnică ar putea duce la accentuarea simptomelor depresive, potrivit noilor cercetări privind sănătatea mintală efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Adelaide, Australia, scrie adelaide.edu.au. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, Dr. Julie Morgan, cercetatoare in cadrul Facultatii de Psihiatrie de la Universitatea din Adelaide a examinat efectele stoparii activitatii fizice in randul adultilor ce urmau un program de fitness regulat. Noile constatari sunt publicate in revista de specialitate "The Journal of Affective Disorders."
Circumferinta taliei si sanatatea mintala
Foto: Google

Care este legătura dintre anxietate și circumferința taliei - studiu

de G.T. HotNews.ro
Vineri, 23 Mar 2018 Science - Creierul
Anxietatea este una dintre cele mai frecvent întâlnite tulburări de sănătate mintală și afectează în special femeile aflate la vârstă mijlocie. Deși anxietatea poate fi cauzată de mai mulți factori, un nou studiu sugerează că grăsimea abdominală ar crește riscul apariției tulburărilor de anxietate. Noile constatări au fost publicate recent în jurnalul de specialitate "Menopause" al organizației americane The North American Menopause Society, notează sciencedaily.com.
Efectele psihoterapiei
Foto: YouTube

​VIDEO Este psihoterapia eficienta?

de G.T. HotNews.ro
Marţi, 20 Mar 2018 Science - Creierul
Toti terapeutii sunt de parere ca eforturile lor au un rol benefic si semnificativ asupra sanatatii psihice a pacientilor lor, insa este acest lucru adevarat? Statistic vorbind, daca luam in considerare declaratiile pacientilor, asa par sa stea lucrurile. Pe de alta parte, studiile clinice care analizeaza beneficiile psihoterapiei au ajuns la rezultate contradictorii, scrie psychologytoday.com. Materialul video de mai jos, realizat de editorii canalului de youtube SciShow Psych, incearca sa gaseasca raspunsul acestei intrebari cheie.
Creier
Foto: captura ecran

Care sunt mecanismele cerebrale implicate in deprinderea limbajului - studiu

de G.T. HotNews.ro
Luni, 19 Mar 2018 Science - Creierul
Deprinderea limbajului este mai mult o stiinta, decat o arta, constata psihologii de la Universitatea Sussex in urma celui mai recent studiu efectuat pe tema invatarii limbilor straine. Psihologii au descoperit ca, atunci cand invatam numele unor obiecte necunoscute, regiunile creierului implicate in procesul de invatare prezic in mod activ obiectele ce corespund numelor. Creierul testeaza aceste predictii intr-un mod similar felului in care oamenii de stiinta testeaza validitatea teoriilor stiintifice, scrie sussex.ac.uk. Noile constatari, publicate recent in revista "Current Biology," arata cum hipocampul sustine procesul deprinderii unei limbi straine. Implicatiile studiului sunt deosebit de importante pentru educatia lingvistica, cat si si pentru a intelege afectiunile ce se manifesta prin tulburari de limbaj.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Negocierea e totul
Badea Gheorghe, jerpelit, făcea autostopul.În curând apare o super mașină, oprește și-l întrebă:– Unde mergi bade?– La București, nepoato.– Și crezi că te ia cineva așa jerpelit?– Mă gândeam că...
Bancul zilei: Eficiența SMURD
Incendiu mare la un spital. Ca de obicei, sosesc operativ SMURD-ul şi pompierii. Acţionează organizat, se luptă cu flăcările, dar îşi fac treaba profesionist, sting incendiul şi intervin pentru salvarea persoanelor aflate în pericol. La urmă, şeful formaţiei raportează managerului de spital: - Domnule doctor, operaţiunea a fost încheiată cu succes, au fost salvaţi aproape toţi...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version