CREIERUL
Portretul lui Edmond Belamy
Foto: Christies

Tabloul creat de algoritmi s-a vândut cu 432.000 de dolari, sumă de peste 40 de ori mai mare decât cea estimată

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Oct 2018 Science - Creierul
Un tablou creat cu ajutorul unui soft de inteligență artificală s-a vândut la Christie's cu 432.000 de dolari, deși estimările indicau maxim 10.000 de dolari. Pictura se numește ”Portretul lui Edmond de Belamy” și seamănă cu unele portrete ale artiștilor nord-europeni din secolele XVIII și XIX.
Portrait of Edmond Belamy
Foto: Christie's

Poate un algoritm să producă opere de artă? - Un tablou creat de un soft este vândut la licitație de celebra casă Christie's

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 25 Oct 2018 Science - Creierul
Un tablou creat de un soft de inteligență artificală poate fi considerat operă de artă? Dezbaterea este alimentată de casa de licitații Christie's care propune în premieră un tablou creat de un algoritm. Pictura se numește Portretul lui Edmond de Belamy și seamănă cu unele portrete ale artiștilor nord-europeni din secolele XVIII și XIX. Se estimează că prețul de achiziție va fi între 7.000 și 10.000 de dolari.
Kevin Warwick la Bucuresti
Foto: Hotnews

​VIDEO Kevin Warwick, profesorul ”cyborg”: Următorul pas este comunicarea directă de la creier la creier, prin intermediul gândurilor / Îmi voi pune un implant cerebral, dar mă sperie ideea, nu știm ce se va întâmpla când vom conecta prima dată două creiere

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 6 Oct 2018 Science - Creierul
Tehnologile electrozilor și ale implanturilor ne vor permite ca pe viitor să ne conectăm creierul cu cel al altor persoane și să comunicăm prin intermediul gândurilor, este de părere Kevin Warwick, unul dintre cei mai controversați oameni de știință. Într-un interviu acorat HotNews.ro la evenimentul IMWorld, el a vorbit despre viitorul în care creierul uman poate fi îmbunătățit și despre cum ar putea acesta să fie conectat la inteligența artificială șimla computere. Profesorul Kevin Warwick are 64 de ani, este supranumit Captain Cyborg și este celebru pentru mai multe experimente în care și-a implantat cip-uri la nivelul sistemului nervos, pentru a testa diverse moduri de comunicare.
Mecanismele insomniei cronice
Foto: captura ecran

VIDEO Care sunt mecanismele ce duc la apariția insomniei cronice

de G.T. HotNews.ro
Duminică, 23 Sept 2018 Science - Creierul
Ce anume ne poate împiedica să obținem odihna de care avem nevoie pe durata nopții? Cel mai adesea este vorba despre stresul acumulat pe perioade lungi de timp, grijile, gândurile și planurile de viitor, dar în egală măsură este posibil ca lipsa somnului de calitate să fie generată chiar de frica de insomnie. În materialul video de mai jos editorii Ted Ed expun simptomele ce descriu această circularitate defectuoasă ce ne afectează sănătatea întregului organism.
Cum functioneaza bilingvismul la nivel neuronal
Foto: captura ecran

Cum funcționează bilingvismul la nivel neuronal - studiu

de G.T. HotNews.ro
Marţi, 18 Sept 2018 Science - Creierul
O nouă cercetare, realizată de oamenii de știință de la Național Science Foundation, Național Institutes of Health, și Institutul NYU din Abu Dhabi, arată care sunt procesele neuronale ce apar pe parcursul utilizării în paralel a două limbi străine în rândul vorbitorilor bilingvi. Constatările studiului de față oferă noi perspective de studiu a naturii bilingvismului, informează nyuad.nyu.edu.
Iluzia optica a expresiilor faciale
Foto: captura ecran

Cum se manifestă iluzia optică "after effect" și ce impact are asupra procesului decizional

de G.T. HotNews.ro
Marţi, 11 Sept 2018 Science - Creierul
Oamenii de știință de la Universitatea din New York, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Stanford, au descoperit recent sinergia neurologică responsabilă pentru adaptarea vizuală, un fenomen pe parcursul căruia apare iluzia optică MAE ("motion aftereffect illusion"). Este vorba despre modul în care expunerea prelungită la un stimul senzorial poate influența felul în care alți stimuli vizuali sunt percepuți de către subiecții umani, scrie futurity.org.
Elevii si internetul
Foto: Pixabay.com

Rețele de socializare au efecte adverse asupra maturizării emoționale și mentale a copiilor, susține cercetătoarea în neuroștiințe Susan Greenfield într-un studiu aspru criticat de profesori de neuropsihologie de la Oxford

de Anda Zahiu HotNews.ro
Luni, 6 Aug 2018 Science - Creierul
Fost director al Instituției Regale a Marii Britanii, baroneasa Susan Greenfield susține că rețelele sociale și jocurile video au lipsit copiii de capacitatea de a comunica și de a gândi în mod autonom. Dorothy Bishop, profesor de neuropsihologie la Oxford, a publicat o scrisoare deschisă în care mărturisește că, deși a admirat-o în trecut pe Greenfield, studiile publicate în ultimii ani și declarațiile publice ale acesteia s-au îndepărtat tot mai mult de etica academică și de norma științifică, scrie The Guardian.
Celule stem
Foto: PhotoExpress

Japonezii vor folosi celulele stem reprogramate în lupta cu boala Parkinson

de N.O. HotNews.ro
Luni, 30 Iul 2018 Science - Creierul
Oamenii de știință japonezi au spus luni că luna viitoare vor începe studiile clinice asupra unui nou tratament pentru Parkinson, prin transplantul de celule stem reprogramate în creier, relatează Reuters.
Operatie pe creier
Foto: Captura YouTube

Un vaccin ar putea ajuta la prelungirea vieții persoanelor care se confruntă cu glioblastom, cel mai agresiv tip de cancer cerebral

de A.L. HotNews.ro
Miercuri, 30 Mai 2018 Science - Creierul
Un vaccin ar putea ajuta la prelungirea vieții persoanelor care se confruntă cu glioblastom, cel mai agresiv tip de cancer, sugerează rezultatele preliminare ale unui studiu, relatează BBC.
Yanny sau Laurel?
Foto: Twitter

Bărbatul din spatele înregistrării "Laurel/Yanny" a dezvăluit care este cuvantul pe care îl spune

de A.L. HotNews.ro
Miercuri, 23 Mai 2018 Science - Creierul
O înregistrare a unor cuvinte scurte generate pe calculator a devenit virală și a stârnit dispute online, precum în cazul celebrei rochii pe care oamenii o vedeau în culori total diferite. Care este, totuși, varianta corectă: Laurel sau Yanny?
Yanny sau Laurel?
Foto: Twitter

VIDEO Ce auzi, Yanny sau Laurel? - Două sunete scurte au devenit virale și au împărțit internauții în două tabere

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Science - Creierul
O scurtă înregistrare a unor cuvinte scurte generate pe calculator a devenit virală și a stârnit dispute online, în genul celebrei rochii de acum trei ani la care oamenii vedeau culori total diferite. Acum este vorba de percepție auditivă și unii spun că aud clar cuvântul Yanny, în timp ce alții spun că aud foarte clar Laurel. Oamenii de specialitate spun că totul depinde de frecvență, de vârstă și chiar de locul de unde suntem.
Pesta porcina afecteaza gospodariile din Romania
Foto: pixabay.com

Cercetătorii au menținut în viață timp de mai multe ore creierii unor porci decapitați. Experimentul ar putea avea urmări asupra prelungirii vieții oamenilor

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 28 Apr 2018 Science - Creierul
Cercetătorii de la Universitatea Yale au restabilit circulația creierilor unor porci decapitați și au ținut în viață organele pentru mai multe ore, în încercarea de a găsi o modalitate de a studia în detaliu creierul uman în laborator, relatează BBC. Tehnica ar putea fi folosită pentru transplantul creierului uman în alt corp.

Neurologi de la Universitatea Yale au menținut în viață timp de 36 de ore creierii unor porci decapitați

de DP HotNews.ro
Joi, 26 Apr 2018 Science - Creierul
Într-un pas care ar putea duce la schimba definiției morții, cercetătorii au restabilit circulația în creierii unor porci decapitați menținându-i ”în viață” timp de 36 de ore, scrie MIT Technology Review. Această reușită le permite oamenilor de știință  să abordeze noi modalități de a cerceta în laborator creierul intact, cu ținta probabilă de a se reuși același lucru și în cazul creierului uman.
Injuraturi in engleza
Foto: Playtech

Studiul care arată că oamenii care înjură sunt mai inteligenți decât crezi

de Playtech playtech.ro
Joi, 26 Apr 2018 Science - Creierul
​Înjurăturile stânjenesc persoanele educate și politicoase, dar studiile arată că oamenii care vorbesc urât sunt mai inteligenți decât ai crede. Și sunt și foarte creativi, scriePlaytech.ro.
Ghidul culorilor
Foto: The Logo Company

Cuvintele schimbă culorile pe care le vedem

de Cristina Filip HotNews.ro
Marţi, 24 Apr 2018 Science - Creierul
În funcție de limba pe care o vorbești, ochiul tău percepe atât culorile cât și lumea în mod diferit față de altcineva. Ochiul uman poate percepe fizic milioane de culori. Dar nu recunoaștem toate aceste culori în același mod, potrivit BBC.
Creier
Foto: Pixabay

Un stil de viață sedentar afectează memoria - studiu preliminar

de Ariana Lazurca HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Science - Creierul
În urma numeroaselor studii care demonstrează că exercițiile fizice ajută la menținerea memoriei într-o stare bună, un grup de neurologi și-a propus să exploreze dacă și contrariul este adevărat: un stil de viață sedentar afectează memoria? Un studiu preliminar arată că da, potrivit iflscience.com.
Cum combatem efectele negative ale sedentarismul
Foto: MorgueFile.com

Statul pe scaun este dăunător nu doar pentru metabolism și sănătatea inimii. Sănătatea creierului este, de asemenea, afectată - studiu

de G.T. HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Science - Creierul
Statul pe scaun este dăunător nu doar pentru metabolism și sănătatea inimii. Sănătatea creierului este, de asemenea, afectată - studiu Statul pe scaun pentru timp îndelungat este asociat unei serii de schimbări ce au loc într-o secțiune a creierului deosebit de importantă pentru memorie, potrivit unui studiu preliminar efectuat de cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles, în rândul adulților de vârstă mijlocie și înaintată, scrie sciencedaily.com.
Durere de genunchi
Foto: Pixabay

Care este legătura dintre durerile de genunchi și depresie

de G.T. HotNews.ro
Joi, 12 Apr 2018 Science - Creierul
Numai în Statele Unite ale Americii, aproximativ 13% dintre femei și 10% dintre bărbații cu vârste de peste 60 de ani suferă de dureri de oase ce apar pe fondul osteoartritei. Osteoartrita, ce apare pe fondul inflamației articulațiilor, se manifestă prin deteriorarea țesuturilor și cartilajelor ce au rol protector. Durerile de genunchi cauzate de osteoatrita pot afecta considerabil calitatea vieții, fiind asociate apariției depresiei, informează healthinaging.org.
Inteligenta
Foto: Pixabay

Nivelul IQ ca factor principal pentru buna cooperare in societate - studiu

de G.T. HotNews.ro
Marţi, 3 Apr 2018 Science - Creierul
Persoanele inteligente sunt capabile să coopereze foarte bine cu cei din jur, iar aceasta este unul dintre motivele pentru care oamenii cu un IQ peste medie sunt esențiali pentru bunul mers al societății. În timp ce trăsăturile de personalitate, generozitatea și conștiința oamenilor contribuie la o bună cooperare cu cei din jur, un IQ peste medie este principalul factor ce face posibilă această abilitate. În schimb, un IQ mai mic împiedică indivizii să fie consecvenți în acțiunile lor, dar și să anticipeze consecințele ce decurg din acestea în mod inevitabil, arată un studiu publicat recent în revista de specialitate "The Journal of Political Economy," scrie spring.org.uk.
Creier
Foto: captura ecran

​VIDEO Cum ne controlăm atenția

de G.T. HotNews.ro
Sâmbătă, 31 Mar 2018 Science - Creierul
Se spune că oamenii folosesc numai 10% din creier, dar este într-adevăr așa? În conferința Ted Talk de mai jos, Amishi Jha, profesoara de psihologie în cadrul Universității din Miami, vorbește despre subiectul sau principal de cercetare: atenția. Iată care sunt tehnicile care ne pot ajută să acordăm mai multă atenție atenției, conform ted.com.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Așa arată un șofer ca la carte
Un magnat rus, cu un Mercedes ultimul răcnet, este oprit în trafic de un polițist.În spatele lui, mai opresc o ambulanță și o mașină de pompieri.Polițistul întreabă, consternat...
​Bancul zilei: Informații exacte
Un turist în vacanţă îl întereabă pe un localnic dacă sunt crocodili în apă. Acesta îi răspunde ca nu. Turistul începe să înoate şi observă nişte pete întunecate în apă, la căţiva metri de el. Se întoarce spre localnic...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version