HOTSCIENCE
înar
Foto: Google

Cercetătorii arată cum a devenit malaria letală

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Marţi, 22 Mai 2018 Science - Stiintele vietii
Un studiu genetic, efectuat de cercetătorii de la Institutul Sanger din Cambridge, a comparat șapte tipuri de malarie - urmărind arborele genealogic al parazitului. Acest lucru a arătat că, în urmă cu aproximativ 50.000 de ani, paraziții s-au separat, o "ramură" evoluând în cea mai mortală specie, capabilă să infecteze oameni, scrie BBC.
Cercetator
Foto: Google

Roboții pot dezvolta, în prezent, organe umane

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din Washington au fost capabili să utilizeze un sistem robotic pentru a automatiza procedura de transformarea a celulelor stem în "organoizi", o masă de celule sau țesut crescută artificial care seamănă cu un organ. Noile mini-organe ar putea fi utilizate în domenii precum descoperirea de medicamente sau cercetarea de bază, scrie Fox News.
Tunel Boring Company
Foto: The Boring Company

​VIDEO Elon Musk promite călătorii la un dolar prin tunelele de mare viteză care ar putea fi construite sub orașul Los Angeles

de Vlad Barză HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Science - Tehnologie
​Elon Musk a anunțat joi că proiectul tunelelor de mare viteză de sub orașul Los Angeles a avansat, a fost semnat un parteneriat și cu compania ce gestionează metroul, iar în viitor ar fi posibile și călătorii la doar un dolar. Elon Musk a anunțat în 2017 înființarea Boring Company, o companie de foraj care va construi tunele ce vor permite scurtarea incredibilă a călătoriilor dintre marile orașe, dar vor contribui și la micșorarea blocajelor din trafic.
Yanny sau Laurel?
Foto: Twitter

VIDEO Ce auzi, Yanny sau Laurel? - Două sunete scurte au devenit virale și au împărțit internauții în două tabere

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 17 Mai 2018 Science - Creierul
O scurtă înregistrare a unor cuvinte scurte generate pe calculator a devenit virală și a stârnit dispute online, în genul celebrei rochii de acum trei ani la care oamenii vedeau culori total diferite. Acum este vorba de percepție auditivă și unii spun că aud clar cuvântul Yanny, în timp ce alții spun că aud foarte clar Laurel. Oamenii de specialitate spun că totul depinde de frecvență, de vârstă și chiar de locul de unde suntem.
MACS1149-JD1
Foto: ESO

Astronomii s-au mai apropiat un pas de descoperirea primelor stele

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Science - Spatiul
Descoperind dovezi legate de formarea unor stele la doar 250 de milioane de ani după Big Bang, astronomii se apropie un pic mai mult de cele mai căutate astre din Univers: primele stele care s-au aprins, scrie AFP.
Melci
Foto: Google

Transplant de memorie realizat pe melci

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
O echipă a reușit să transplanteze amintirile prin transferarea unei molecule mesager ce transportă informația genetică, numită ARN, dintr-un melc în altul. Melcii au fost instruiți să dezvolte o reacție defensivă. Când ARN-ul a fost introdus în melcii care nu au fost instruiți, aceștia s-au comportat ca și cum ar fi fost sensibilizați, scrie BBC.
Raceala
Foto: Gandul

Inovații medicale - medicamentul care va vindeca răceala

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Oamenii de știință britanici cred că au găsit o modalitate de a combate răceala comună. În loc să atace virusul în sine, care vine în sute de versiuni, tratamentul vizează gazdă umană. Acesta blochează o proteină cheie în celulele organismului, pe care virusul răcelii o folosește în mod normal pentru a se auto-replică și a se răspândi, scrie BBC.
google
Foto: Pixabay.com

Angajați ai Google demisionează din cauza unui proiect ce implică inteligența artificială

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Luni, 14 Mai 2018 Science - Tehnologie
Aproximativ o duzină de angajați Google demisionează în semn de protest față de implicarea gigantului tehnic în Proiectul Maven, un program militar controversat care utilizează inteligența artificială, scrie Gizmodo, potrivit Fox News.
Caprioara cu doua capete
Foto: Captura YouTube

Un bărbat din Minnesota a făcut o descoperire fără precedent: o căprioară cu două capete

de A.L. HotNews.ro
Vineri, 11 Mai 2018 Science - Stiintele vietii
Un bărbat din Minnesota care se afla în căutare de ciuperci a făcut o descoperire cel puțin bizară, relatează iflscience.com. Acesta a dat peste o căprioară cu două capete, primul exemplar cu această anomalie din lume.
Obiect invizibil sonarului
Foto: YouTube

Dispozitivul care face obiectele invizibile pentru sonar

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Joi, 10 Mai 2018 Science - Tehnologie
Amanda D. Hanford, cercetător la Universitatea de Stat din Pennsylvania, a realizat, alături de colegii săi, designul unui dispozitiv de camuflare subacvatică care folosește metamateriale - compozite sintetice care nu sunt găsite în natură - pentru a face obiectele invizibile, scrie Motherboard.
Planeta
Foto: YouTube

În căutarea formelor de viață extraterestre

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Vineri, 11 Mai 2018 Science - Spatiul
Stephanie Olson, om de știință specializat în studiul planetelor din cadrul Universității din California-Riverside, a scris o lucrare în care dezvăluie o modalitate pentru detectarea vieții extraterestre. Modalitatea este bazată pe modul în care compoziția atmosferelor exoplanetelor - planetelor care își au orbita în jurul unei alte stele decât Soarele - se schimbă în timpul fiecărui anotimp, scrie Motherboard.
Wand
Foto: Siveco
Articol webPR

O bagheta digitala care transforma orice profesor intr-un magician al jocurilor educationale

de Smile Media
Luni, 7 Mar 2016 Science - Tehnologie
Va aduceti aminte de celebra scoala la care Harry Potter si prietenii lui invatau sa devina vrajitori? Ei bine, orice profesor poate acum sa transforme clasa intr-un spatiu miraculos pentru elevii lui.
Inteligenta Artificiala
Foto: Google

VIDEO: Punctul vulnerabil al aplicației Duplex - conversațiile naturale

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Joi, 10 Mai 2018 Science - Tehnologie
Duplex este noul sistem Google de inteligentă artificială (AI) cu funcție de vorbire care stabilește întâlniri și îndeplinește alte sarcini administrative, precum un recepționer sau un asistent uman. Vocea sună destul de real - este puțin sacadată, pe fundal se disting anumite sunete și pauze, dar în cea mai mare parte are intonația cuiva ușor timorat, scrie Motherboard.
Concept realizat de Embraer pentru Uber
Foto: Uber

Uber va testa livrările de mâncare cu drona

de Vlad Barză HotNews.ro
Joi, 10 Mai 2018 Economie | IT
​Uber Technologies va face teste pentru livrările de mâncare cu drona, San Diego fiind orașul care va găzdui primele încercări. Uber are planuri mult mai mari pentru serviciile aeriene de transpport persoane, dorind să lanseze în 2023 primele servicii comerciale urbane. Pentru acest program aerian Uber a semnat o serie de parteneriate cu NASA, cu Armata SUA, dar și cu producători de mici aeronave.
Sundar Pichai, CEO Google
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Asistentul vocal Google devine un fel de secretară. Dă singur telefoane și vorbește cu oamenii, pentru a rezolva mici probleme

de Vlad Barză HotNews.ro
Miercuri, 9 Mai 2018 Economie | IT
Google a prezentat la conferința dezvoltatorilor un experiment care arată că asistentul său vocal poate suna și poate purta conversații simple cu oameni obișnuiți, pentru a rezolva mici lucruri, precum programări la tuns sau rezervări la restaurant. Asistentul vocal Google, prezent pe sute de milioane de telefoane, a fost constant îmbunătățit și este celebru pentru comanda ”Ok Google!” la care se activează.
Senzor LIDAR
Foto: YouTube

VIDEO: Daniela Rus - românca implicată in proiectul MIT ce va revoluționa tehnologia autoturismelor fără șofer

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Miercuri, 9 Mai 2018 Science - Tehnologie
Un student al Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială (CSAIL), alături de românca Daniela Rus, directorul CSAIL, din cadrul MIT dezvoltă o nouă tehnologie, numită MapLite, care elimină nevoia hărților în tehnologia autoturismelor fără șofer, potrivit Motherboard.
Reactor NASA
Foto: YouTube

VIDEO: Kilopower - reactorul NASA care poate alimenta 10 case timp de un an

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Marţi, 8 Mai 2018 Science - Tehnologie
NASA a anunțat marți că a finalizat primul său test la capacitate maximă a reactorului Kilopower, o instalație nucleară portabilă experimentală, pe care agenția speră că o va putea folosi într-o bună zi pentru a alimenta cu energie viitoarele așezări permanente de pe Marte și de pe Lună, scrie Motherboard.
Robot de livrare
Foto: YouTube

VIDEO: ​Roboții de livrare - utopie sau realitate?

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Miercuri, 9 Mai 2018 Science - Tehnologie
Starship Technologies a anunțat că va lansa "servicii de livrare oferite de roboți pentru campusuri". Scopul este de a implementa cel puțin 1.000 de roboți de livrare în "campusurile corporațiilor și cele universitare din Europa și din S.U.A." în anul următor, scrie Motherboard.
In mormantul lui Tutankhamon
Foto: Wikimedia Commons

Camera secretă din mormântul faraonului Tutankhamon nu există, potrivit noilor cercetări

de A.L. HotNews.ro
Luni, 7 Mai 2018 Science - Arheologie
Autoritățile egiptene au încheiat căutările camerei secrete din mormântul lui Tutankhamon, concluzionând că aceasta nu există, relatează BBC.
Nava spatiala InSight, lansata catre Marte
Foto: NASA/Bill Ingalls

​VIDEO NASA a lansat o navă spaţială către Marte, pentru a obţine noi date despre condiţiile de pe planeta roşie

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Mai 2018 Science - Spatiul
NASA a lansat sâmbătă, către Marte, cea mai nouă navă spaţială a sa, InSight, creată pentru a ajunge pe suprafaţa planetei roşii în vederea obţinerii de date despre condiţiile de acolo, dar şi despre cum s-au format planetele telurice, scrie News.ro citând agențiile internaționale.
Stephen Hawking
Foto: Cambridge University

Ultima lucrare a lui Stephen Hawking a fost publicată la aproape două luni de la moartea sa: Universul este finit și mult mai simplu decât arată alte teorii despre Big Bang

de Vlad Barză HotNews.ro
La câteva săptămâni de la moartea lui Stephen Hawking a fost publicată ultima sa lucrare care prezintă gândurile sale privind natura Cosmosului și numărul de universuri care ar putea exista. ”Nu suntem limitați la un singur și unic univers, dar descoperirea noastră sugerează o reducere semnificativă a numărului de multiversuri existente, la o gamă mult mai restrânsă de universuri posibile”, se spune în lucrarea pe care Hawking a realizat-o împreună cu Thomas Hertog de la universitatea din orașul belgian Leuven.
Orez
Foto: Pixabay

Studiu: O dietă bogată în carbohidrați ar putea contribui la instalarea timpurie a menopauzei

de A.L. HotNews.ro
Miercuri, 2 Mai 2018 Science - Stiintele vietii
O dietă bogată în carbohidrați ar putea contribui la instalarea timpurie a menopauzei, potrivit unui nou studiu, informează BBC. Consumul ridicat de paste și orez a fost asociat cu instalarea menopauzei cu cel puțin un an și jumătate mai devreme în rândul femeilor din Marea Britanie.
Expozitia despre Sttefan cel Mare este deschisa pana pe 28 iulie
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​FOTOGALERIE Cum era viața în Moldova, pe vremea lui Ștefan cel Mare. Despre străchini, arme, țesături și cahle, într-o expoziție la Muzeul Național de Istorie

de Vlad Barză HotNews.ro
Luni, 30 Apr 2018 Science - Arheologie
Acum cinci secole, Moldova avea sub 400.000 de locuitori și țara a trebuit să facă multe jonglerii diplomatice, dar și compromisuri, pentru a face față celor trei mari puteri din regiune. Deși puțini dintre anii de domnie ai lui Ștefan cel Mare au fost fără războaie sau invazii, erau prezente obiectele prețioase și s-a simțit și influența Renașterii în micul principat. În Moldova de acum jumătate de mileniu se găseau sobe monumentale, monede din argint de bună calitate, străchini și diverse vase superbe, dar și obiecte bisericești extrem de valoroase. În articol puteți citi despre ele și despre expoziția care le reunește.
Logo-ul Facebook
Foto: Hotnews

Facebook lucrează la un mod de transmitere a mesajelor prin vibrații ale pielii

de Vlad Barză HotNews.ro
Luni, 30 Apr 2018 Economie | IT
​Cercetătorii de la Facebook testează o tehnologie prin care poți afla ce îți scrie cineva pe rețea fără să mai fie nevoie să te uiți la computer sau la telefon. Facebook vrea să vadă dacă poate dezvolta p tehnică viabilă prin care oamenii pot afla ce le scriu alții, cu ajutorul vibrațiilor pielii. În motivația cercetării se spune că poate fi ”devastator” să nu vezi la timp mesaje trimise de familie sau prieteni.
Robotul J-deite Ride
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Japonezii au construit un robot umanoid care se transformă într-o mașină funcțională în doar un minut

de Vlad Barză HotNews.ro
Vineri, 27 Apr 2018 Science - Tehnologie
​Trei companii japoneze au prezentat un robot umanoid de aproape 4 metri înălțime care, foarte rapid, se poate transforma într-o mașină  sport funcțională ce poate duce două persoane. Robotul stil Transformers este gândit pentru parcurile de distracții ale viitorului.
Logo Monero
Foto: monero.org

Expert IT: Un angajat genera monedă virtuală folosind curentul Institutului pentru Fizică Nucleară de la Măgurele. Reprezentanții institutului confirmă că este vorba de un IP care le aparține și spun că investighează

de Vlad Barză HotNews.ro
Miercuri, 25 Apr 2018 Economie | IT
Cercetătorul Ștefan Tănase de la Ixia a semnalat pe Twitter faptul că cineva de la Institutul de Fizică Nucleară a folosit resursele de la locul de muncă pentru a face ”minerit” de monedă virtuală Monero. Nicolae Zamfir, directorul proiectului (ELI-NP) de la Măgurele, a confirmat pentru HotNews.ro că primele date arată că a fost folosit un IP al instituției, adăugând însă că nu este vorba de unul care să aparțină proiectului ELI (puternicul laser despre care s-a scris mult).
Kepler descopera peste 219 planete
Foto: NASA

Cercetătorii de la Universitatea din Siena au descoperit o nouă planetă

de A.L. HotNews.ro
Joi, 26 Apr 2018 Science - Spatiul
Puţin mai mare decât Jupiter (de 1.03 ori raza lui Jupiter), puţin mai masivă (de 1.09 masa lui Jupiter), orbitând aproape de o pitică portocalie, o stea un pic mai mică decât Soarele nostru (0.91 din raza solară), noua planetă denumită KPS-1b de la numele colaborării internaţionale, a fost descoperită de observatori şi astronomi din Belgia, Rusia, Regatul Unit, Franţa, Olanda, Portugalia, Turcia, Lituania, Canada şi Italia, potrivit Rador, care citează La Nazione.
Uranus, fotografiat de Voyager 2
Foto: NASA

NASA: Uranus miroase a ouă stricate

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 25 Apr 2018 Science - Spatiul
Atmosfera planetei Uranus miroase îngrozitor, a ouă stricate, potrivit ultimelor cercetări științifice. Chiar și după decenii de observații astronomice și o vizită a Voyager 2, Uranus a păstrat bine unul dintre secretele sale: compoziția norilor săi. Acum, însă, componentele cheie ale norilor sunt cunoscute cu siguranță, notează NASA.
Le Capitole
Foto: SNCF Archives

​VIDEO Povestea Le Capitole, primul tren european ce atingea 200 km/h acum jumătate de secol

de Vlad Barză HotNews.ro
În 1967 Franța lansa primul tren european care atingea 200 km/h la fiecare călătorie, stabilind un standard care urma să fie extins 15 ani mai târziu de și mai rapidele TGV-uri. Trenul Le Capitole rula pe linii convenţionale şi parcurgea în șase ore distanţa de 713 km dintre Paris și Toulouse, având porțiuni unde putea atinge 200 km/h, aproape la fel de rapid ca trenul japonez Shinkansen, lansat în 1964. Mizând pe viteză şi lux, trenul a fost un mare succes în anii 70', dar nu a mai făcut faţă schimbărlor din anii 80'.
Populatia Bajau
Foto: Wikimedia Commons

Prima dovadă a unei adaptări genetice a oamenilor la scufundări: Populația Bajau (Nomazii mărilor) a dezvoltat o splină supradimensionată

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 20 Apr 2018 Science - Stiintele vietii
Cercetătorii au descoperit prima dovadă a unei adaptări genetice a ființei umane la scufundarea în adâncime, respectiv o dezvoltare excepțională a splinei la populația Bajau din Indonezia, arată un studiu publicat joi și citat de AFP.
enzime
Foto: Captura YouTube

Enzima care distruge plasticul - o descoperire promițătoare pentru combaterea poluării

de Corina Judele HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Science - Terra
Oamenii de știință din Marea Britanie și Statele Unite spun că au proiectat o enzimă care distruge plasticul și ar putea ajuta în viitor la lupta împotriva poluării, relatează Reuters. Enzima poate dezintegra polietilena tereftalată, cunoscută și ca PET – o formă de plastic ce a fost patentată în anii '40 și folosită în milioane de tone de sticle de plastic.
Masina de eutanasiere Sarco
Foto: Twitter

Mașina care te ajută să te sinucizi, invenția morbidă care a făcut senzație la un târg funerar din Amsterdam

de Vlad Barză HotNews.ro
Luni, 16 Apr 2018 Science - Tehnologie
Un inventator australian pe nume Philip Nitschke a uimit lumea la târgul de articole funerare de la Amsterdam unde a prezentat o capsulă în care te poți sinucide, el spunând că eutanasia nu este doar un privilegiu medical.Controversatul dispozitiv numit Sarco promite să ofere o moarte rapidă și nedureroasă, spune inventatorul. Multe voci critice spun că o astfel de mașină este revoltătoare, mai ales că cei care au creat-o spun că îți oferă o moarte ”cu stil și eleganță”.
Ihtiozaur
Foto: Google

Fosilă veche de 205 milioane de ani găsită în Anglia

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Joi, 12 Apr 2018 Science - Terra
Maxilarul masiv al unui ihtiozaur, vechi de 205 milioane de ani, a fost descoperită în sud-vestul Angliei, conferindu-i reptilei titlul de "unul dintre cele mai mari animale care au trăit vreodată"-aproape de dimensiunile unei balene albastre, scrie Fox News.
Microorganisme
Foto: Google

Corpul uman-doar 43% celule de proveniență umană

de Cosmin Orășanu HotNews.ro
Corpul omenesc include celule de proveniență umană doar în proporție de 43% din numărul total de celule ale organismului. Restul sunt coloniști microscopici. Inițial s-a crezut că rația dintre celulele noastre și microorganisme este de 10 la unu, scrie BBC.
Inteligenta Artificiala
Foto: Hotnews

Inteligența artificială, ar putea avea aceleași probleme de sănătate mintală ca un om?

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Miercuri, 11 Apr 2018 Science - Tehnologie
Un neurocercetător analizează dacă implementarea unei funcții care mimează receptorii de serotonină în tehnologiile de inteligență artificială, care imită în mare parte rețelele neuronale umane, ar putea fi în același timp un lucru bun dar și unul rău, scrie Motherboard.
Avionul spatial X-37B
Foto: US Air Force

Avionul spaţial american X-37B e de peste 200 de zile pe orbită, în cea mai recentă misiune secretă

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Apr 2018 Science - Tehnologie
Avionul spațial X-37B, deţinut de Forțele Aeriene ale SUA, a depășit deja 200 de zile pe orbită, în ultima sa misiune secretă, anunță Space.com. Misiunea, denumită Orbital Test Vehicle-5 (OTV-5), a demarat în data de 7 septembrie 2017, când robotul spațial a fost lansat de o rachetă SpaceX Falcon 9 de la Centrul Spațial Kennedy (KSC) al NASA din Florida.
Rift aparut in Kenya
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Se rupe Africa în două? Da, dar peste 50 de milioane de ani / Falia din Kenya nu are nicio legătură cu separarea plăcilor tectonice (cercetători)

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Apr 2018 Science - Terra
O falie de câţiva kilometri lungime s-a format în martie în Kenya, după ploi puternice. Un articol publicat de o cercetătoare şi care prezicea ruperea iminentă a continentului a fost preluat intensiv de presa intenaţională. Informația este însă falsă, a contrazis-o un alt cercetător, scrie Le Monde.
Calea Lactee
Foto: Wikimedia Commons

Douăsprezece găuri negre au fost detectate în centrul Căii Lactee

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 4 Apr 2018 Science - Spatiul
Douăsprezece găuri negre au fost detectate în centrul Căii Lactee, „partea ascunsă a aisbergului”, afirmă astronomii, care se așteaptă ca în această zonă să găsească până la de 40 de ori mai multe, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista Nature, scrie AFP.
Steaua Icarus
Foto: nasa.gov

Hubble a capturat imaginea unei stele aflate la 9 miliarde de ani lumină. Noul record astronomic se datorează lentilelor gravitaționale

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 3 Apr 2018 Science - Spatiul
O enormă stea albastră denumită Icarus este cea mai îndepărtată stea individuală pe care a observat-o omenirea, informează NASA. În mod normal, ar avea o strălucire prea slabă pentru a fi văzută, chiar și cu cele mai puternice telescoape.
Fosta statie spatiala Tiangong-1
Foto: Wikimedia Commons

Stația spațială chineză Tiangong-1 reintră în atmosferă în următoarele trei zile / Cercetătorii chinezi promit un spectacol splendid

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 30 Mar 2018 Science - Spatiul
Ar trebui să fim îngrijorați de dezintegrarea stației spațiale chineze deasupra Pământului, în zilele următoare? China ne asigură că nu și promite chiar un spectacol "splendid", asemănător cu o ploaie de meteoriți, scrie AFP.
Interstitium
Foto: Captura Twitter

Oamenii de știință au descoperit din întâmplare ceea ce cred a fi un nou organ al corpului uman, interstițiul

de R.M. HotNews.ro
Un mini-microscop a permis descoperirea unei structuri a anatomiei umane necunoscută până în prezent și care ar putea juca un rol în propagarea cancerelor, scrie AFP.
Telescopul Herschel
Foto: ESA/NASA/JPL-Caltech

Galaxia fără materie neagră

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Miercuri, 28 Mar 2018 Science - Spatiul
O galaxie neobișnuit de transparentă cu dimensiuni apropiate de Calea Lactee îi îndeamnă pe astrofizicieni să-și pună noi întrebări. Obiectul, intitulat NGC1052-DF2, pare că nu conține materie neagră, conform BBC.
Ursoaica cu pui
Foto: Pixabay

Suedia: Modificare de comportament la femelele urs, care își păstrează mai mult timp puii lângă ele, ca scut împotriva vânătorilor (studiu)

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 28 Mar 2018 Science - Stiintele vietii
Ursoaicele din Suedia au învățat să profite de o lege care interzice vânătorilor sa împuște femele cu pui, păstrând ursuleții alături de ele o perioada mai lungă de timp, pe post de „scut„ împotriva gloanțelor, arată un studiu publicat marți și citat de AFP.
Peste unditar, filmat in adancurile Atlanticului
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Prima înregistrare video a unui spectaculos peşte undiţar de abis

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 24 Mar 2018 Science - Stiintele vietii
În adâncurile abisale ale Atlanticului de Nord trăieşte o specie ciudată de peşte undiţar, care îşi ademeneşte prada cu luciri fantomatice bioluminiscente şi care a fost filmat pentru prima oară în habitatul său natural, informează Agerpres citand Live Science.
Oumuamua
Foto: NASA

Asteroidul interstelar Oumuamua provine, cel mai probabil, dintr-un sistem stelar binar 

de A.L. HotNews.ro
Joi, 22 Mar 2018 Science - Spatiul
Oumuamua, obiectul stancos de forma unui trabuc detectat in octombrie, confirmat a fi un asteroid interstelar, a provenit, foarte probabil, dintr-un sistem binar de stele, potrivit Science Daily.
Sudan
Foto: Wikipedia

Sudan, ultimul mascul de rinocer alb nordic din lume, a murit/ Mamiferul a trait 45 de ani

de Ariana Lazurca HotNews.ro
Marţi, 20 Mar 2018 Science - Terra
Ultimul mascul de rinocer alb nordic din lume, Sudan, a murit, dupa luni de zile in care s-a confruntat cu mai multe probleme de sanatate, informeaza  BBC.
Sturz cantator
Foto: Doru Panaitescu

Cum poti ajuta pasarile migratoare in aceasta perioada? Sfaturi utile

de Doru Panaitescu HotNews.ro
Miercuri, 21 Mar 2018 Science - Stiintele vietii
In aceasta perioada, desi nu este neobisnuit sa ninga, cele mai afectate nu sunt pasarile care au trecut deja cu bine iarna, ci cele migratoare, aflate in drum spre locurile de cuibarit. Pasarile mici, cantatoare, sunt printre cele mai afectate.
Mutatii genetice
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum se modifica ADN-ul in timp real

de A.T. HotNews.ro
Cuvantul "mutatie" poate avea conotatii negative, sugerand malformatii, pentru ca in ADN-ul nostru mutatiile inseamna adesea modificari periculoase ale codului genetic care ar putea duce la cancer. Dar fara mutatii aleatorii, specia noastra si toate celelalte forme de viata pe Pamant asa cum le stim nu ar exista, ele permit organismelor sa se adapteze la mediu si sa evolueze.
Maximele de sambata in comparatie cu cele de duminica
Foto: ANM

FOTOGALERIE Cum am trecut de la primavara la iarna, in mai putin de 24 de ore

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 19 Mar 2018 Science - Terra
Sambata la ora 17 erau locuri in care temperaturile depaseau 22 de grade, iar o zi mai tarziu in aceleasi orase erau 0 grade, iar in Moldova erau -10 grade. Variatile bruste de temperatura nu sunt neobisnuite, insa 20 de grade de la o zi la alta reprezinta ceva extrem de rar. In articol puteti vedea, intr-o galerie de harti ANM, cum am trecut in acest weekendm de la primavara, la iarna.
Dr T. Berry Brazelton
Foto: Wikimedia Commons

A murit dr. Brazelton, pediatrul care a facut din bebelus o persoana

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 16 Mar 2018 Science - Stiintele vietii
Thomas Berry Brazelton, pediatrul american care a revolutionat modul de a vedea nou-nascutii, a murit la varsta de 99 de ani, a anuntat joi New York Times, preluat de AFP.
Stephen Hawking
Foto: AGERPRES

Stephen Hawking si vorbele sale memorabile - Existenta lui Dumnezeu, handicapul care poate fi util, dezastrul ce ar urma daca luam legatura cu extraterestrii

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Mar 2018 Science - Spatiul
"Scopul meu este sa inteleg complet universul: de ce este asa si de ce exista", spunea Stephen Hawking, una dintre cele mai stralucitoare minti ale timpurilor noastre. Opiniile sale au starnit un interes urias, fie ca a fost vorba de nevoia oamenilor de a intemeia colonii pe alte Planete sau de faptul ca nu ar fi fost nevoie de o fiinta divina pentru creatia Universului. Hawking a spus ca trebuie sa evitam cu orice pret contactul cu extraterestrii si tot el a spus ca filozofia nu a mai tinut in ultimul timp pasul cu avansul stiintific si nu mai este in stare sa raspunda la intrebari fundamentale. Hawking a murit miercuri dimineata, la resedinta sa din Cambridge. In articol puteti citi cele mai interesante opinii ale lui Hawking
Stephen Hawking
Foto: Flickr/ Lwp Kommunikáció

Omul de stiinta Stephen Hawking a murit la varsta de 76  de ani

de DP HotNews.ro
Miercuri, 14 Mar 2018 Actualitate | Esenţial
Fizicianul Stephen Hawking a decedat miercuri dimineata la locuinta sa din Cambridge, potrivit unui anunt facut de familia sa, preluat de presa straina. Copiii lui Hawking- Lucy, Robert si Tim - au declarat: "Suntem profund indurerati ca tatal nostru iubit a murit astazi. A fost un mare om de stiinta si un om extraordinar a carui munca si mostenire vor dainui multi ani"
Autismul, mai raspandit in cazul barbatilor
Foto: MorgueFile.com

Empatia este determinata, chiar daca partial, si de genetica (studiu)

de R.M. HotNews.ro
Empatia, capacitatea de a intelege si a fi atent la sentimentele altuia, este in mod principal rezultatul trairilor noastre, dar tine putin si de genetica, au aratat cercetatorii britanici si francezi, scrie AFP.
Elon Musk
Foto: SXSW

​VIDEO Elon Musk promite ca in 2019 vor fi primele teste cu nava care ar trebui sa ajunga pe Marte. Cum vede celebrul fondator al Tesla legile de pe viitoarea colonie si forma de guvernamant

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 12 Mar 2018 Science - Spatiul
Elon Musk spune ca in 2019 vor avea loc primele teste cu nava care in viitor ar trebui sa ajunga si pe Marte si chiar sa duca oameni acolo, pentru a forma o colonie. Visul nebunesc al lui Musk a fost criticat de multi, iar omul de afaceri a admis acum ca termenele pe care le da sunt "optimiste". Musk spune ca primii oameni care vor pleca spre Marte vor risca enorm, dar va fi cu atat mai mare satisfactia pentru cei care vor supravietui. Musk a fost intrebat, la festivalul South by South West (SXSW) in Austin, Texas, si cum vede viitoarea forma de guvernamant a coloniei de pe Planeta Rosie.
Cubul Rubik, rezolvat in 0,38 secunde
Foto: Captura YouTube

VIDEO Un robot a rezolvat cubul Rubik in sub jumatate de secunda

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 9 Mar 2018 Science - Tehnologie
Un robot a rezolvat in 0,38 secunde celebrul cub Rubik, batand un record anterior care se situa la peste 0,6 secunde, scrie BBC. Cubul, cel mai celebru puzzle mecanic, a fost inventat in 1974 de profesorul maghiar de arhitectura Erno Rubik. Recordul pentru rezolvarea cubului de catre un om este de 4,69 secunde.
1 martie 2018 a adus temperaturi extrem de mici in toata Europa
Foto: Meteociel

ANALIZA Cand iarna nu cedeaza - Care au fost cele mai reci zile de martie din istorie - De la -31 de grade, la zapezi record

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 1 Mar 2018 Science - Terra
Martie este prima luna de primavara si in unii ani temperaturile trec si de 25 de grade. Insa au fost destule cazuri de-a lungul ultimului secol cand minimele au scazut in Romania sub -20 de grade in numeroasele locuri, culminand cu -31 de grade. Nu au lipsit nici zilele cu strat de zapada consistent, chiar si de peste jumatate de metru. In articol puteti citi despre cele mai reci zile de martie si despre recordurile pe care le-a adus a treia luna din an.
Vehicule zburatoare de oras
Foto: Uber

Tot mai multe companii testeaza terenul pentru a lansa "taxi"-uri zburatoare, insa obstacolele sunt numeroase in calea acestei tehnologii

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 1 Mar 2018 Economie | Auto
Cateva companii spun ca va veni o zi in care vom putea sa ne chemam de pe smartphone un fel de drona uriasa in care ne vom sui si vom fi dusi automat unde vrem. Insa un astfel de moment nu este apropiat, fiindca nici masinile autonome nu au ajuns pe sosele, ce sa mai vorbim de vehicule zburatoare. Insa cateva companii, precum Uber, Airbus si Boeing, au planuri serioase, investesc si promit ca vor face cat de curand teste, arata o analiza a The New York Times.
Prima imagine a universului
Foto: European Space Agency

Semnale legate de nasterea primelor stele din Univers ar putea sa fi fost detectate

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 28 Feb 2018 Science - Spatiul
Astronomii ar putea sa fi reusit sa detecteze pentru prima oara semnale legate de aparitia primelor stele, in urma cu 13,6 miliarde de ani, la putin timp dupa nasterea Universului, potrivit unui studiu publicat miercuri de revista Nature si citat de AFP.
Waymo si masina autonoma care vede toate obstacolele
Foto: Waymo

​VIDEO Waymo, parte a Google, arata intr-un clip in 360 de grade cum functioneaza o masina autonoma si ce vezi cand esti in ea

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 28 Feb 2018 Economie | Auto
​Waymo, divizia de masini autonome a Google, a pus un video in 360 de grade in care arata cum functioneaza masinile care se pot conduce singure si ofera un exemplu despre ce ar putea sa vada un astfel de pasager. Google testeaza de peste un deceniu masini autonome, a acumulat 8 milioane de km, dar si-a intensificat testele din ianuarie 2017 cand a introdus o versiune mult imbunatatita instalata pe modele Chrysler.
Analizand peretii unor pesteri pictate acum cateva zeci de ani
Foto: Captura YouTube

VIDEO ​Cele mai vechi picturi si desene au fost realizate acum peste 60.000 de ani de oamenii de Neanderthal, nu de cei moderni - studiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 23 Feb 2018 Science - Stiintele vietii
​Oamenii de Neanderthal, si nu Homo Sapiens, au creat primele forme de arta, arata un studiu pornind de la picturile, desenele si scoicile descoperite in trei pesteri din Spania. Sunt cele mai vechi manifestari artistice din lume, de cel putin 64.000 de ani, iar datarea printr-o metoda sofisticata a aratat ca sunt realizate cu cel putin 20.000 de ani inaintea venirii omului modern in Europa. Sunt insa arheologi care spun ca trebuie sa fim prudenti cand este vorba de datarea unor forme atat de vechi de arta si ca este nevoie de mai multe dovezi.
Primul embrion hibrid om-oaie a fost creat in laborator
Foto: Wikimedia Commons

Primul hibrid om-oaie a fost creat in laborator si ne arata ca suntem cu un pas mai aproape de cresterea organelor umane

de Ioana Birsan HotNews.ro
Marţi, 20 Feb 2018 Science - Stiintele vietii
In anul 2017, oamenii de stiinta au reusit sa injecteze un embrion de porc cu celule umane, iar acum procedura a fost imbunatatita si testata pe oi, scrie National Geographic.
Jocul "Bad News" te invata sa detectezi stirile false
Foto: https://www.getbadnews.com/

Jocul creat de cercetatorii de la Cambridge te antreneaza sa detectezi stirile false din mediul online

de Ioana Birsan HotNews.ro
Marţi, 20 Feb 2018 Science - Tehnologie
Strile false au inceput sa domine toate industriile si au devenit o unealta politica, o insulta sau chiar un cliseu. Oamenii de stiinta vor sa combata acest fenomen cu ajutorul unui joc online, informeaza The Guardian. 
Urangutan
Foto: Flickr - Ellen Munro

Mai mult de 100.000 de urangutani au fost ucisi in decursul a 16 ani. Despadurirea, considerata principalul "vinovat" al acestor pierderi

de Ioana Birsan HotNews.ro
Mai mult de 100.000 de urangutani pe cale de disparitie au fost ucisi in Borneo, incepand cu anul 1999, potrivit unei cercetari, informeaza BBC.
Pablo Picasso, "Head of a Woman", Paris, 1906
Foto: Flickr

O noua tehnica de scanare dezvaluie secretele din spatele picturilor celebre ale lui Picasso 

de Ioana Birsan HotNews.ro
Luni, 19 Feb 2018 Science - Tehnologie
Oamenii de stiinta s-au folosit de razele X pentru a face cunoscute secretele din spatele picturilor si sculpturilor lui Pablo Picasso. Tehnologia le-a permis sa descopere lucrari pana acum necunoscute lor, care sa-i ajute la conturarea unei istorii a artei mai bogate in detalii, scrie Gizmodo.
Inspectia unei rachete Falcon 9
Foto: SpaceX

Elon Musk vrea sa creeze o retea de 11.000 de sateliti care sa furnizeze acces la internet oriunde in lume

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 16 Feb 2018 Science - Spatiul
Elon Musk vrea, prin compania SpaceX, sa creeze pana in 2024 o retea de 11.000 de sateliti interconectati care sa furnizeze acces la internet oriunde in lume, scrie Financial Times. Planul va fi greu de realizat si inceputul va consta in testarea a doi sateliti care vor fi in legatura cu statii de la sol. Aparitia serviciilor 5G, dar si a masinilor autonome reprezinta motive in sprijinul unei astfel de initiative, insa si alte companii au planuri similare. Primii doi sateliti de test vor fi lansati in acest week-end.
Exoplaneta Kepler-22 b
Foto: NASA

Oamenii de stiinta danezi au descoperit 95 de exoplanete

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 16 Feb 2018 Science - Spatiul
Aproape 100 de exoplanete - planete care orbiteaza in jurul unor stele aflate in afara Sistemului Solar - au fost descoperite de curand de oamenii de stiinta din Danemarca cu ajutorul datelor transmise de telescopul spatial Kepler., informeaza Press Association. Kepler, care se apropie cu pasi vertiginosi de sfarsitul misiunii sale in spatiu a ajuns astfel sa identifice pana astazi 4496 de exoplanete candidate, din care 2341 au fost deja confirmate.
Planetele identificate de Kepler
Foto: NASA Ames

Telescopul spatial Kepler se apropie de sfarsitul misiunii

de I.B. HotNews.ro
Joi, 15 Feb 2018 Science - Spatiul
Telescopul spatial Kepler se apropie cu pasi vertiginosi de sfarsitul misiunii sale in spatiu. In pofida problemelor tehnice pe care le-a intampinat, inginerii au reusit, venind cu o solutie ingenioasa de control al orientarii in spatiu, sa ii prelungeasca viata, reusind sa ofere comunitatii astronomice sansa de a derula campania de observatie intitulata sugestiv K2, potrivit Space Alliance. Kepler a ajuns astfel sa identifice pana astazi 4496 de exoplanete candidate, din care 2341 au fost deja confirmate.
Peisaj de iarna
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

ANALIZA Iarna si uimitoarele ei extreme climatice - De la iernile cu zapezi uriase din trecut, pana la 26 de grade in februarie

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 14 Feb 2018 Cold News
Acum doi ani au fost 26 de grade in februarie, la inceputul acestei luni au fost 21 de grade si tot mai des de Craciun sunt maxime de 19 grade in tara. Iernile nu mai sunt demult ce au fost, iar friguri si zapezi precum cele din 1929, 1942, 1954 sau 1985 vin tot mai rar, fiindca primavara are izbucniri dese si in lunile cele mai reci. In articol puteti citi despre iernile in care au fost -38 de grade in tara, despre cele mai mari zapezi, dar si despre putinele locuri unde au fost mai mult de 20 de grade in ianuarie.
Craniu uman
Foto: Wikipedia

Craniile unor persoane trase in teapa, cu o vechime de peste 8.000 de ani, indica existenta unor practici pana acum necunoscute de arheologi

de Ioana Birsan HotNews.ro
Miercuri, 14 Feb 2018 Science - Stiintele vietii
Arheologii au gasit in sedimentele de calcar din zona unei cai ferate din Suedia, artefacte cu o vechime de cateva mii de ani. Printre acestea se numara oase de animale, unelte din coarne de cerb si parti ale unor cranii umane, scrie National Geographic.
Robotii concureaza in cadrul propriei competitii de schi
Foto: YouTube- The Korea Herald

VIDEO Robotii au avut propria competitie la Jocurile Olimpice de iarna

de Ioana Birsan HotNews.ro
Miercuri, 14 Feb 2018 Science - Tehnologie
Olimpiada de iarna din acest an, din PyeongChang, gazduieste un eveniment inedit, prin care se vrea ilustrarea abilitatilor sportive ale tehnologiei robotice. Robotii schiori concureaza in cadrul propriului campionat de schi, scrie The Verge.
Trecerea asteroidului 2018 CB pe langa Pamant
Foto: nasa.gov

Un asteroid de dimensiuni mici va trece in aceasta noapte foarte aproape de Pamant

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 9 Feb 2018 Science - Spatiul
Un asteroid cu dimensiuni intre 15 si 40 de metri va trece pe langa Pamant, in noaptea de vineri spre sambata, acesta avand o traiectorie mai apropiata decat cea a Lunii, conform unui anunt al NASA, relateaza Agerpres.
Antibiotice
Foto: Pixabay

A fost descoperita o noua clasa de antibiotice, care este capabila sa omoare mai multi agenti patogeni rezistenti 

de Ariana Lazurca HotNews.ro
Marţi, 13 Feb 2018 Science - Stiintele vietii
Cercetatorii de la Universitatea Rockefeller au descoperit o noua clasa de antibiotice, capabila sa omoare mai multi agenti patogeni rezistenti la antibiotice, noteaza iflscience.com. Aceasta noua familie provine din moleculele prezente intr-o mare varietate de soluri, iar cercetatorii spera ca ar putea reprezenta o arma utila in arsenalul medical.
Falcon Heavy
Foto: SpaceX

​VIDEO De ce lansarea rachetei lui Elon Musk este un moment de referinta pentru explorarea spatiului

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 7 Feb 2018 Science - Spatiul
Ani de zile multi au ras de planurile lui Elon Musk cu SpaceX, dar dupa lansarea de marti a rachetei Falcon Heavy se deschid noi perspective in comertul spatial si in calatoriile interplanetare. Dincolo de marketingul de geniu legat de lansarea unei masini Tesla rosie in spatiu, ce s-a intamplat aseara este o dovada ca va creste rolul companiilor private in domeniul zborurilor spatiale. Musk spune ca racheta, care pe site este trecuta si cu pret, 90 milioane dolari, are sarcina utila dubla fata de cea mai puternica racheta, dar costuri de trei ori mai mici. Aceste economii deschid noi posibilitati, de la exploatarea unor asteroizi, pana la trimiterea de oameni pe Marte.
William Shakespeare
Foto: facade.com

Un program folosit pentru descoperirea plagiatelor a dezvaluit sursa de inspiratie a 11 piese scrise de Shakespeare

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 9 Feb 2018 Actualitate | Cultură
Un program folosit de profesori pentru a descoperi plagiatele a dezvaluit sursa a 11 piese scrise de William Shakespeare, potrivit The New York Times, citat de news.ro. Doi profesori au gasit un manuscris nepublicat pe care ei cred ca scriitorul englez l-a consultat pentru a scrie piese ca "Regele Lear", "Richard al III-lea" si "Henric al V-lea".
Cheddar Man
Foto: Captura Twitter

Portretul primului britanic cunoscut din era noastra: brunet, ochi albastri si o culoare foarte inchisa a pielii

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 7 Feb 2018 Science - Stiintele vietii
Primul britanic cunoscut din era noastra, care a trait acum 10.000 de ani, dezvaluie caracteristici neasteptate: ochi albastri si o piele inchisa la culoare, spre negru, afirma o echipa de cercetatori, citata de AFP.
Lansare Falcon Heavy
Foto: SpaceX

VIDEO Falcon Heavy, cea mai puternica racheta din lume, a fost lansata cu succes/ "Starman" si o Tesla rosie in drumul spre Marte

de Ionut Baias HotNews.ro
Marţi, 6 Feb 2018 Science - Tehnologie
SpaceX a lansat cu succes marti, de la Cape Canaveral, Falcon Heavy, cea mai puternica racheta din lume la momentul actual, iar incarcatura a fost eliberata cu suuces pe orbita Pamantului, potrivit AFP.  Falcon Heavy, cel mai recent progres al companiei SpaceX, transporta catre Marte un manechin, Starman, care "conduce" o masina electrica Tesla de culoare rosie, reprezentand un pas inainte pentru planurile companiei de a trimite oameni pe Marte.
Tehnologia ar scadea productivitatea, potrivit Microsoft
Foto: Pixabay

Tehnologia scade productivitatea angajatilor, potrivit unei cercetari realizate de Microsoft 

de Ioana Birsan HotNews.ro
Luni, 5 Feb 2018 Science - Tehnologie
Un studiu realizat de Microsoft ajunge la concluzia ca tehnologia are efecte nefaste asupra calitatii muncii, angajatii devenind mai distrasi si mai putin productivi, scrie BBC.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Despre dificultatea unor limbi
Un grup de oameni de mai multe natii vorbesc depre dificultatea unor limbi. - Franceza e oribilă - plange francezul. Imaginati-va, ca noi zicem "bordo" si scriem "Bordeaux"...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version