SPATIUL
Rover-ul Curiosity
Foto: NASA

​VIDEO Există viață pe Marte? NASA a descoperit cele mai complexe materii organice în roci vechi de 3,5 miliarde de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 8 Iun 2018 Science - Spatiul
Există viață pe Planeta Roșie sau măcar a existat în trecutul îndepărtat? NASA încearcă să răspundă la această întrebare prin pași mici făcuți în timp, iar acum a anunțat o descoperire a rover-ului Curiosity, în rocile vechi de 3,5 miliarde de ani din craterul Gale. ”Este o descoperire importantă fiindcă înseamnă că s-au păstrat materii organice în cele mai ostile zone de pe Marte. Poate în viitor găsim ceva și mai bine păstrat, ceva care conține și <semnături> de viață”, spune, pentru AFP, Jennifer Eigenbrode, astrobiolog la NASA.
Astronaut
Foto: YouTube

​VIDEO Trei astronauți au revenit pe Pământ după cinci luni în spațiu

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Duminică, 3 Iun 2018 Science - Spatiul
O capsulă Soyuz, având ca pasageri pe rusul Anton Shkaplerov, americanul Scott Tingle și japonezul Norishige Kanai, a aterizat în stepele din Kazahstan. Trei membri ai echipajului Stației Spațiale Internaționale (ISS) au ajuns înapoi pe Pământ în siguranță după o misiune care a durat mai mult de cinci luni, scrie BBC.
Dune pe Pluto
Foto: NASA

VIDEO Cercetătorii, foarte surprinși să descopere dune pe Pluto: ”Merită vizitat”

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 1 Iun 2018 Science - Spatiul
Cercetătorii au detectat pe suprafața îndepărtatei planete pitice Pluto o mare întindere cu dune compuse din granule de metan înghețat care sunt plimbate de vânt precum cele de nisip, potrivit Guardian.
Exoplanet Travel Bureau
Foto: YouTube

NASA a creat o simulare în 360 de grade a unor exoplanete

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Miercuri, 30 Mai 2018 Science - Spatiul
NASA aduce o nouă inovație - Exoplanet Travel Bureau, care include imagini în stil retro reprezentative pentru fiecare corp ceresc prezentat și un instrument interactiv care simulează vizitele pe exoplanete cunoscute, construite pe baza unor descoperiri științifice reale despre proprietățile lor, scrie Motherboard.
Cosmos
Foto: Google

Hubble arată universul local în ultraviolete

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Vineri, 18 Mai 2018 Science - Spatiul
Folosind precizia de neegalat și instrumentele de observație ultravioletă ale telescopului spațial Hubble NASA / ESA, o echipă internațională de astronomi a creat cea mai cuprinzătoare analiză asupra galaxiilor din universul local în care se formează stele. Printre capturile telescopului se numără aproximativ 8000 de roiuri stelar și 39 de milioane de stele albastre, scrie Hubble Space Telescope.
MACS1149-JD1
Foto: ESO

Astronomii s-au mai apropiat un pas de descoperirea primelor stele

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Science - Spatiul
Descoperind dovezi legate de formarea unor stele la doar 250 de milioane de ani după Big Bang, astronomii se apropie un pic mai mult de cele mai căutate astre din Univers: primele stele care s-au aprins, scrie AFP.
Wikipedia
Foto: Google

Enciclopedia Wikipedia - unul din cele trei seturi de cunoștințe ce vor fi trimise in spațiu

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Miercuri, 16 Mai 2018 Science - Spatiul
Wikipedia va fi al doilea din cele trei documente care urmează să fie trimise în spațiu, însă modalitatea în care rezumatul cunoștiințelor umane a fost stocată pe un disc de dimensiuni mici a necesitat o inovație tehnică serioasă din partea Fundația Arch Mission, scrie Motherboard.
Planeta
Foto: YouTube

În căutarea formelor de viață extraterestre

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Vineri, 11 Mai 2018 Science - Spatiul
Stephanie Olson, om de știință specializat în studiul planetelor din cadrul Universității din California-Riverside, a scris o lucrare în care dezvăluie o modalitate pentru detectarea vieții extraterestre. Modalitatea este bazată pe modul în care compoziția atmosferelor exoplanetelor - planetelor care își au orbita în jurul unei alte stele decât Soarele - se schimbă în timpul fiecărui anotimp, scrie Motherboard.
Nava spatiala InSight, lansata catre Marte
Foto: NASA/Bill Ingalls

​VIDEO NASA a lansat o navă spaţială către Marte, pentru a obţine noi date despre condiţiile de pe planeta roşie

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Mai 2018 Science - Spatiul
NASA a lansat sâmbătă, către Marte, cea mai nouă navă spaţială a sa, InSight, creată pentru a ajunge pe suprafaţa planetei roşii în vederea obţinerii de date despre condiţiile de acolo, dar şi despre cum s-au format planetele telurice, scrie News.ro citând agențiile internaționale.
Craterul Korolev
Foto: youtube.com

VIDEO Sonda spaţială TGO a trimis pe Terra imagini ale unui crater marţian acoperit cu gheaţă

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 27 Apr 2018 Science - Spatiul
Sonda spaţială TGO, care face parte din programul ExoMars, aflată pe orbita planetei Marte, a transmis pe Terra primele sale imagini, care prezintă un crater marţian acoperit cu gheaţă, a anunţat joi Press Association.
Kepler descopera peste 219 planete
Foto: NASA

Cercetătorii de la Universitatea din Siena au descoperit o nouă planetă

de A.L. HotNews.ro
Joi, 26 Apr 2018 Science - Spatiul
Puţin mai mare decât Jupiter (de 1.03 ori raza lui Jupiter), puţin mai masivă (de 1.09 masa lui Jupiter), orbitând aproape de o pitică portocalie, o stea un pic mai mică decât Soarele nostru (0.91 din raza solară), noua planetă denumită KPS-1b de la numele colaborării internaţionale, a fost descoperită de observatori şi astronomi din Belgia, Rusia, Regatul Unit, Franţa, Olanda, Portugalia, Turcia, Lituania, Canada şi Italia, potrivit Rador, care citează La Nazione.
Uranus, fotografiat de Voyager 2
Foto: NASA

NASA: Uranus miroase a ouă stricate

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 25 Apr 2018 Science - Spatiul
Atmosfera planetei Uranus miroase îngrozitor, a ouă stricate, potrivit ultimelor cercetări științifice. Chiar și după decenii de observații astronomice și o vizită a Voyager 2, Uranus a păstrat bine unul dintre secretele sale: compoziția norilor săi. Acum, însă, componentele cheie ale norilor sunt cunoscute cu siguranță, notează NASA.
Cine a stat cel mai mult in spatiu
Foto: youtube.com

VIDEO Care este recordul de timp petrecut in spatiu?

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 25 Apr 2018 Science - Spatiul
In momentul de fata statistica zborurilor cu echipaj uman arata in felul urmator in privinta timpului petrecut in spatiu (considerat ca perioada neintrerupta, nu cumulat pe parcursul mai multor zboruri): locul 1: 437 de zile pentru Valeri Polyakov la bordul lui MIR (09.01.1994 - 22.03.1995) locul 2: 379  de zile pentru Sergei Avdeyev la bordul lui MIR (13.08.1998 - 28.08.1999), potrivit Space Alliance.
IRNSS 1I
Foto: SpaceAlliance

India inlocuiește satelitul de navigație pierdut anul trecut

de Ionut Baias HotNews.ro
Miercuri, 18 Apr 2018 Science - Spatiul
India a trimis săptămâna trecută pe orbită Pământului un nou satelit din seria IRNSS, sistemul indian de navigație. Practic, IRNSS 1I este un înlocuitor pentru IRNSS 1H, care, în urmă unei lansări cu probleme, fusese pierdut de ISRO anul trecut. Acesta este unul din rarele cazuri de sateliți rămași captivi pe orbită - în cazul lui IRNSS 1H capsulă protectoare a rămas atașată treptei a treia a rachetei și nu s-a mai deschis, iar satelitul, chiar dacă s-a separat de adaptor, se află în continuare în interiorul capsulei, potrivit Space Alliance.
Asteroid
Foto: Google

Cel mai mare asteroid care a trecut vreodată la o distanță așa de mică de Pământ

de Cosmin Orasanu HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Science - Spatiul
Astronomii de la stația Steward Observatory Ctalina din Arizona au observat, la ora două a dimineții zilei de duminică (ora AEST),  un asteroid care se îndreptă către Pământ cu o viteză de 106,497 km/h, scrie Motherboard.
Transiting Exoplanet Survey Satellite
Foto: Captura YouTube

VIDEO SpaceX a amânat cu 48 de ore lansarea rachetei Falcon 9, care transportă telescopul spaţial TESS

de Ionut Baias HotNews.ro
Marţi, 17 Apr 2018 Science - Spatiul
Compania SpaceX a amânat cu 48 de ore lansarea programată pentru luni a rachetei din gama Falcon 9, la bordul căreia să află cel mai nou instrument NASA pentru identificare unor planete potenţial locuibile, din cauza unor probleme la sistemul de navigaţie şi control, au precizat responsabili din echipa de lansare, potrivit Reuters.
Test cu succes pentru vehiculul spatial VSS Unity al Virgin Galactic
Foto: Captura YouTube

VIDEO Virgin Galactic a testat cu succes pentru prima dată vehiculul spațial VSS Unity cu care ar urma să ducă turiști în spațiu

de Victor Cozmei HotNews.ro
Vineri, 6 Apr 2018 Science - Spatiul
Compania americană Virgin Galactic a testat cu succes noul său „avion” spațial, vehiculul cu care speră să poată trimite turiști în spațiu. VSS Unity, prezentat în urmă cu doi ani, a fost lansat la peste 15 km altitudine de pe un alt avion special de unde a pornit timp de 30 de secunde motorul său hibrid, ajungând la o viteză de 1,87 Mach și o altitudine de peste 25 km. Testul vine la patru ani după ce prima variantă a vehiculului - SpaceShipTwo - s-a prăbușit în cursul unui zbor de test, iar un pilot și-a pierdut viața.
Calea Lactee
Foto: Wikimedia Commons

Douăsprezece găuri negre au fost detectate în centrul Căii Lactee

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 4 Apr 2018 Science - Spatiul
Douăsprezece găuri negre au fost detectate în centrul Căii Lactee, „partea ascunsă a aisbergului”, afirmă astronomii, care se așteaptă ca în această zonă să găsească până la de 40 de ori mai multe, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista Nature, scrie AFP.
Steaua Icarus
Foto: nasa.gov

Hubble a capturat imaginea unei stele aflate la 9 miliarde de ani lumină. Noul record astronomic se datorează lentilelor gravitaționale

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 3 Apr 2018 Science - Spatiul
O enormă stea albastră denumită Icarus este cea mai îndepărtată stea individuală pe care a observat-o omenirea, informează NASA. În mod normal, ar avea o strălucire prea slabă pentru a fi văzută, chiar și cu cele mai puternice telescoape.
Punctul Nemo
Foto: Wikimedia Commons

Ce este Punctul Nemo, cimitirul deșeurilor spațiale în apropierea căruia ajung și rămășițele stației chineze Tiangong-1

de R.M. HotNews.ro
Luni, 2 Apr 2018 Science - Spatiul
Rămășițele stației spațiale chineze Tiangong-1 vor sfârși în apropiere de Punctul Nemo, cimitirul deșeurilor spațiale, afirmă biroul chinez însărcinat cu conceperea zborurilor spațiale (CMSEO), citat de AFP.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: O examinare medicală ca la carte
- Domnule doctor, cred că bebelușul e bolnav. Deși manânca bine, a pierdut 300g în ultima saptamână. - Nici-o grijă, rezolvăm, zice doctorul. Suge de la piept sau îi dați lapte praf? - De la piept, domnule doctor. - Aha, atunci vă rog să va dezbrăcați ca să vă examinez...
Bancul zilei: Cine anunță veștile rele
Într-un spital din România, un doctor îl întreabă pe colegul său: I-ai spus ungurului de la patul 5 că mai are o săptămână de trăit?" "Da!"...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version