SPATIUL
NASA
Foto: jpl.nasa.gov

NASA anulează prima misiune cu echipaj compus exclusiv din femei invocând lipsa costumelor de mărime potrivită

de A.Z. HotNews.ro
Planurile NASA de a trimite o echipă compusă exclusiv din femei în spațiu au eșuat deoarece agenția nu dispune de suficiente costume spațiale care să se potrivească astronautelor, informează The Guardian.
Meteor
Foto: NASA

NASA difuzează fotografii ale marelui meteorit de deasupra mării Bering pe care nu l-a văzut nimeni

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 22 Mar 2019 Science - Spatiul
NASA a difuzat vineri fotografii făcute de unul dintre sateliții săi, care a surprins un meteor foarte puternic ce a apărut deasupra mării Bering în 18 decembrie și care nu a fost văzut de niciun martor, scrie AFP.
Kip Thorne
Foto: Bengt Nyman/Flickr

Kip Thorne, câștigător al premiului Nobel pentru fizică în 2017, vine în România

de V. B. HotNews.ro
Miercuri, 20 Mar 2019 Science - Spatiul
Kip Thorne, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 2017, consilier științific și producător executiv al filmului „Interstellar: Călătorind prin Univers”, vine pentru prima dată în România, pe 22 martie 2019. Vineri va susține conferința „Science Behind Interstellar” în cadrul evenimentului McCann/Thiess Conferences, ce va avea loc de la ora 18:00, la Grand Cinema and More (Băneasa Shopping City).
meteorit intrat in atmosfera Pamantului
Foto: Captura Twitter

FOTO Explozia unui meteorit peste Marea Bering, de 10 ori mai mare decât Hiroshima

de N.O. HotNews.ro
Luni, 18 Mar 2019 Science - Spatiul
Explozia unui meteorit deasupra Mării Bering la sfârșitul anului trecut a eliberat de 10 ori mai multă energie decât bomba atomică care a distrus Hiroshima, au dezvăluit oamenii de știință, relatează The Guardian.
Long March 3B
Foto: Wikimedia Commons

Misiunea cu numărul 300 pentru familia de rachete Long March

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Mar 2019 Science - Spatiul
Sâmbătă am asistat la a treia lansare chineză a anului. Deși una de rutină, pasagerul fiind un satelit de telecomunicație obișnuit din seria ChinaSat, pentru statistică zborul a fost unul special, pentru că a marcat misiunea cu numărul 300 pentru familia de rachete Long March, scrie Space Alliance.
Ovcinin si Hague
Foto: Captura YouTube

Astronauții Nick Hague și Alexei Ovcinin, care au supraviețuit lansării ratate din decembrie a rachetei Soyuz, au decolat către Stația Spațială Internațională

de N.O. HotNews.ro
Joi, 14 Mar 2019 Science - Spatiul
Astronautul NASA Nick Hague și colegul său rus Alexey Ovcinin, care au supraviețuit lansării ratate a rachetei Soyuz în luna octombrie, a decolat joi pentru a se alătura Stației Spațiale Internaționale, relatează AFP. Aceștia sunt însoțiți de astronauta americană Christina Koch și au plecat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.
Crew Dragon
Foto: Captura Twitter

VIDEO Capsula Dragon a SpaceX a amerizat cu succes în oceanul Atlantic

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 8 Mar 2019 Science - Spatiul
Noua capsulă Crew Dragon a SpaceX a amerizat vineri cu succes în oceanul Atlantic, după ce a petrecut peste șase zile în spațiu, finalizând misiunea de demonstrație pentru NASA în vederea reluării zborurilor americane cu echipaj uman, scrie AFP.
NASA
Foto: jpl.nasa.gov

Astronautele NASA pregătesc o incursiune în spațiu cu echipaj exclusiv feminin

de Anda Zahiu HotNews.ro
Joi, 7 Mar 2019 Science - Spatiul
Prima incursiune în spațiu (spacewalk)cu un echipaj alcătuit în întregime de femei va avea loc la sfârșitul acestei luni, la 35 de ani după ce prima femeie a luat parte la o misiune de acest tip, informează The Guardian.
Marte
Foto: NASA

Science Report: Prima dovadă a sistemului acvatic subteran de pe Marte

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 2 Mar 2019 Science - Spatiul
Marte arată în zilele noastre ca o planetă aridă și prăfuită. Dar modelările științifice indică faptul că odinioară a găzduit volume uriașe de apă, atât la suprafață, cât și sub ea, iar acum cercetătorii au primele dovezi. „Într-un trecut foarte îndepărtat, Marte a fost o planetă a apelor, dar pe măsură ce s-a schimbat clima ele s-au retras sub suprafață pentru a forma rezervoare și sisteme freatice”, spune într-un comunicat de presă Francesco Salese, cercetător la Agenția Spațială Europeană (ASE). „Am fost pe urmele apei în acest studiu, iar volumul și rolul ei sunt încă în dezbatere”.
Asteroid GD37
Foto: NASA

NASA: Radarele urmăresc un asteroid care se va apropia amenințător de Pământ în decembrie 2019 și în alte 30 de date până în anul 2101

de A.Th.C. HotNews.ro
Miercuri, 27 Feb 2019 Science - Spatiul
NASA a indicat 31 de date potențiale între anii 2019 și 2101 în care asteroidul va amenința să lovească Pământul. Cea mai apropiată dată a impactului, care se întâmplă a fi și cea mai probabilă, este 28 decembrie 2019. Următoarea ar fi 21 decembrie 2093. Dar asteroidul poreclit Asteroid 2010 GD37 se va mai apropia amenințător și în lunile decembrie din 2022, 2024 și 2027.
Beresheet (Foto: SpaceIL)
Foto:

​​Science Report din spațiul cosmic: A fost găsită veriga lipsă din lanțul evoluției (a planetelor, nu a oamenilor); Sonda japoneză Hayabusa 2 colectează prima mostră de pe asteroidul Ryugu; Israelul trimite prima sa navă spațială spre Lună

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Feb 2019 Science - Spatiul
Cu imaginație, răbdare și minuțiozitate, japonezii fac o mare descoperire cu o echipă mică / Tot ei, cei lipsiți de resurse minerale, încep studiul geologic al asteroizilor / Prima sondă privată care se va așeza pe Lună beneficiază de sprijinul filantropic al unui miliardar
Capsula Dragon a SpaceX
Foto: Agerpres/AP

NASA permite zborul de testare către stația spațială al SpaceX

de Serban Anghel HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Feb 2019 Science - Spatiul
NASA a dat vineri ultimele aprobări companiei SpaceX, a antreprenorului miliardar Elon Musk, pentru a efectua primul său zbor de testare a unei nou proiectate capsule fără pilot, către Stația Spațială Internațională, pe 2 martie, conform Reuters.
Hayabusa2
Foto: Wikimedia Commons

Sonda spațială japoneză Hayabusa2 a aterizat cu succes pe asteroidul Ryugu

de A.Z. HotNews.ro
Vineri, 22 Feb 2019 Science - Spatiul
O sondă spațială japoneză a aterizat cu succes pe un asteroid aflat la 340 de milioane de kilometri de Pământ. Hayabusa2 va colecta probe care ar putea răspunde unor întrebări despre originea vieții, transmite DW.
Zona centrala a galaxiei Calea Lactee
Foto: NASA, ESA, and G. Brammer

300.000 de noi galaxii descoperite

de L. S. HotNews.ro
Marţi, 19 Feb 2019 Science - Spatiul
Un studiu a folosit radioastronomia pentru a privi un segment de cer și a găsit 300.000 de surse de lumină nevăzute anterior considerate a fi galaxii îndepărtate, scrie Euronews. Echipa internațională din spatele observației spațiale a declarat că descoperirea lor reprezintă literalmente o nouă perspectivă asupra unora dintre cele mai profunde secrete ale universului.
Opportunity
Foto: NASA

NASA își ia rămas bun de la Opportunity, robotul care a mers 15 ani pe Marte, deși a fost proiectat pentru o misiune de doar 90 de zile

de Ștefan Gâlmă HotNews.ro
Joi, 14 Feb 2019 Science - Spatiul
Opportunity, robotul NASA care explora suprafața planetei Marte din 2004, a încetat să funcționeze, după o misiune de 15 ani, deși fusese inițial proiectat pentru o misiune de doar 90 de zile, scrie Reuters.
Soarele
Foto: Wikimedia Commons

Rusia amână iar, pentru 2026, trimiterea unei sonde către Soare

de G.S. HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Science - Spatiul
Cercetătorii ruși au amânat iar, din cauza unor probleme tehnice, data de lansare către Soare a unei sonde de cercetare, au anunțat oficialii institutului de profil, potrivit Moscow Times.
Ultima Thule
Foto: NASA

NASA a publicat noi poze cu Ultima Thule, corpul ceresc aflat la 6 miliarde km de pământ. Concluzia este că nu mai seamănă cu un om de zăpadă, ci cu o clătită

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 12 Feb 2019 Science - Spatiul
NASA a publicat noi fotografii cu cel mai îndepărtat corp ceresc explorat vreodată, concluzia fiind că nu seamănă cu un om de zăpadă, ci cu o clătită, fiind foarte plat. Ultima Thule a fost întâlnit pe 1 ianuarie de sonda spațială New Horizons, evenimentul fiind unul care va rămâne în istoria explorărilor spațiale prin dificultatea sa.
Zdenek Sekanina
Foto: NASA/Jet Propulsion Laboratory

​Science Report – Special Oumuamua: De ce ar emite idei trăznite un astronom de la Harvard; Un alt astronom reputat vine cu o teorie cu totul nouă privind natura „obiectului extraterestru”

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 11 Feb 2019 Science - Spatiul
Dacă Loeb are dreptate, va intra în istorie alături de Newton și Einstein / Dar Oumuamua ar putea fi un corp „pufos”, nu unul solid și ar putea face praf celelalte ipoteze. Un alt astronom reputat vine cu o teorie cu totul nouă privind natura „obiectului extraterestru”. Dacă există un subiect care i-a făcut pe astronomi să se scarpine în creștet tot anul 2018, trebuie că a fost misteriosul vizitator interstelar denumit Oumuamua.
Avi Loeb
Foto: Wikipedia

Science Report: Cel mai renumit astronom de la Harvard spune că o navă stelară extratrestră s-ar afla în apropiere (și nu-i pasă ce spun colegii)

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 5 Feb 2019 Science - Spatiul
Pe biroul lui Avi Loeb, președintele Departamentului de Astronomie de la Universitatea Harvard, o pagină plină cu ecuații stă la marginea dinspre scaunele vizitatorilor. „Asta am făcut noaptea trecută”, spune Loeb. „Sunt calcule care vin în sprijinul teoriei că o navă cosmică extraterestră, sau o parte din ea, s-ar putea afla acum în zbor pe lângă orbita lui Jupiter”.
Capsula Boeing CST-100 Starliner
Foto: boeing.com

Capsula Starliner, concepută de Boeing, va fi gata pentru primul zbor de încercare în martie

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 3 Feb 2019 Science - Spatiul
Compania Boeing va lansa luna viitoare noul său vehicul destinat transportării astronauţilor spre şi dinspre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), Starliner, într-un prim zbor orbital de încercare.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cadou din inimă
Se apropie ziua de naștere a soacrei iar ginerele nu știe ce cadou să-i facă. În cele din urmă s-a decis și i-a rezervat cel mai fain loc din cimitir. A mai trecut un an, din nou ziua de naștere a soacrei. De această dată nici un cadou.
Bancul zilei: Dorință îndeplinită
Se întâlnește un dirijor cu Dumnezeu. Dirijorul: Doamne… ajută-mă să devin cel mai bun dirijor!
Bancul zilei: Un profesor sever
Ora de matematică. Profesorul spune: - Mâine dăm extemporal! Nu admit niciun absent, pentru niciun motiv!Un elev mai șmecher întreabă zâmbind: - Nici dacă
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version