STIINTE FUNDAMENTALE
Acceleratorul de particule: marile intrebari fara raspuns A mai ramas o zi pana la marele experiment. Large Hadron Collider este, la ora actuala, cel mai puternic accelerator de particule de care dispun fizicienii. Ba chiar mai mult decat atat : este acceleratorul care a castigat competitia. Imaginat in anii ’80 si inceput in 1994, LHC s-a aflat mereu in competitie directa cu cele mai puternice acceleratoare de particule de peste ocean si in special cu Tevatron, acceleratorul de la Fermi Lab, concurentul sau direct in intrecerea care are drept obiect cateva dintre cele mai importante intrebari ale fizicii contemporane. Dana Jalobeanu si Adrian Stanica, realizatorii emisiunii Magazinul Stiintific, difuzata de BBC Romania pana la inchiderea postului,  vor coordona noua sectiune HotScience.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Speranta moare ultima
- Unchiul meu, care a fost ministru, tinea odata un discurs pe un podium, cind deodata podiumul s-a prabusit. - Si a patit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă