STIINTELE VIETII
Primatele și atasamentul matern
Foto: YouTube

De ce primatele continuă să-și îngrijească sau să transporte puii morți? Explicațiile unui comportament tulburător

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 17 Sept 2021 Science - Stiintele vietii
Uneori, atunci când puii de maimuțe mor, mamele lor continuă să îi îngrijească și să țină cadavrele minuscule zile, săptămâni sau luni, chiar dacă corpurile lor se descompun sau devin mumificate. Un nou studiu, citat de Live Science, constată că acest comportament tulburător este mai răspândit decât se credea anterior.
Mamuti lanosi
Foto: Planetfelicity | Dreamstime.com

O companie de bioștiințe susține că va readuce la viață mamutul lânos

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 14 Sept 2021 Science - Stiintele vietii
Este elefantul din camera genetică: poate fi reînviată o specie dispărută? O companie din domeniul bioștiințelor insistă că da, anunțând luni că intenționează să folosească tehnologii emergente pentru a readuce la viață mamutul lânos, relatează MSN.
Ochelari
Foto: Maria Fuchs / Cultura RF / Profimedia Images

Milioane de persoane cu probleme de vedere au un risc mai mare de apariție a demenței, arată primul studiu major pe această temă

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 14 Sept 2021 Science - Stiintele vietii
Milioane de persoane care au probleme de vedere, printre care cele cauzate de degenerescența maculară specifică vârstei, cataracte și afecțiuni oculare cauzate de diabet, au un risc mai mare de a dezvolta demență, arată un nou studiu citat de MSN.
Dendrobates azureus (sursa: Quartl)
Foto: Wikipedia

De ce nu mor animalele otrăvitoare de propriile toxine atunci când le ingerează?

de Ionuț Baiaș HotNews.ro
Duminică, 12 Sept 2021 Science - Stiintele vietii
Unele dintre cele mai otrăvitoare animale din lume sunt niște broaște mici, colorate, din familia Dendrobatidae, care trăiesc în pădurile tropicale din America Centrală și de Sud. O singură broască poartă suficientă otravă pentru a ucide 10 oameni adulți. Dar dacă această otravă este atât de mortală, de ce broaștele în sine nu mor când o ingerează?, se întreabă Live Science.
Premiile Ig Nobel 2021
Foto: Captura YouTube

VIDEO Un studiu care arată că orgasmul îmbunătățește respirația, printre cercetările câștigătoare la Premiile Ig Nobel de anul acesta

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 10 Sept 2021 Science - Stiintele vietii
Un studiu care arată că orgasmele pot fi la fel de eficiente ca medicamentele folosite pentru îmbunătăţirea respiraţiei nazale se numără printre cercetările care au fost recompensate joi seară la ediţia din acest an a premiilor Ig Nobel, relatează The Guardian și Agerpres.
Un golden retriever cu stapanul sau
Foto: Zoonar GmbH / Alamy / Profimedia Images

Creierul câinilor reacționează la vocea stăpânului similar cu cel al bebelușilor când își aud mama - studiu

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 8 Sept 2021 Science - Stiintele vietii
Abilitatea câinilor de a urma comenzi verbale este un talent faimos al acestora însă un nou studiu arată că semnificația vocii stăpânului pentru patrupezi este mult mai mare decât simpla urmare a unor comenzi: ei au un atașament special față de vocea stăpânilor lor care generează activitate cerebrală similară cu a nou-născuților care își ascultă mama, relatează IFL Science.
Yersinia Pestis
Foto: HotNews

Cercetătorii au descoperit prima tulpină rezistentă la antibiotice a ciumei care se poate răspândi de la om la om

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 20 Aug 2021 Science - Stiintele vietii
Cercetătorii au raportat descoperirea primei tulpini rezistente la antibiotice a Yersinia pestis, bacteria care cauzează ciuma, care poate să se răspândească de la o om la om, relatează IFL Science.
Organoide cu cupe optice
Foto: Elke Gabriel / SWNS / Profimedia Images

Oamenii de știință au creat creiere în miniatură ce au în premieră „ochi”

de S.J. HotNews.ro
Oamenii de știință au creat recent mini-creiere cu propriul set de „ochi”, potrivit unui nou studiu publicat pe 17 august în revista Cell Stem Cell și citat de Live Science.
O secvență celebră din Jurassic Park
Foto: Captura de ecran

Science Explained: Este oare posibil să creăm dinozauri pornind de la ADN- ul lor? Un om de știință răspunde

de A.Th.C. HotNews.ro
Marţi, 17 Aug 2021 Science - Stiintele vietii
Sunt paleontolog și mi se spune des această întrebare, scrie în The Conversation profesorul emerit William Ausich de la Ohio State University. Oamenii au văzut în filmul „Jurassic Park” și seria care i-a urmat cum oameni de știință au pornit de la ADN și au re-creat zeci de dinozauri ca Triceratops, T-Rex și Velociraptor și întreabă: chiar ar fi posibil?
Ophiojura, animalul marin cu 8 brate lungi ca niste serpi
Foto: captura The Conversation

Ophiojura, creatura marină bizară cu brațe lungi și plină de dinți care este singurul supraviețuitor al unei evoluții de 180 de milioane de ani VIDEO

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 11 Aug 2021 Science - Stiintele vietii
A durat 10 ani până când cercetării au reușit să analizeze ADN-ului ciudatei echinoderme Ophiojura, un animal bizar de mare adâncime descoperit în 2011 de oamenii de știință de la Muzeul francez de istorie naturală în timp ce explorau un munte submarin izolat numit Banc Durand, la 500 de metri sub valuri și la 200 de kilometri est de Noua Caledonie, în sud-vestul Oceanului Pacific, scrie Reuters, preluând The Conversation.
Statia Spatiala Internationala
Foto: NASA/Roscosmos / Sciencephoto / Profimedia Images

Blob-ul, un organism unicelular bizar, va fi obiectul unor experimente ştiinţifice pe Staţia Spaţială Internaţională

de I.B. HotNews.ro
Un locatar mai puţin obişnuit se pregăteşte să ajungă pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS): ''blob-ul'', un organism inclasabil, care fascinează biologii, va fi trimis marţi pe orbită pentru a face obiectul unei experienţe educative, orchestrate de astronautul francez Thomas Pesquet, informează AFP.
Burete de apă dulce
Foto: Wikipedia

Science News: Fosila celui mai vechi animal care a trăit pe Pământ a fost descoperită în Canada. Are 890 de milioane de ani

de A.Th.C. HotNews.ro
Miercuri, 4 Aug 2021 Science - Stiintele vietii
Un paleontolog din Canada crede că a găsit cea mai veche urmă de existență a unui animal pe Pământ - și este mult mai veche decât ne imaginam, scrie ZME Science.
Rolul și impactul nicotinei în cazul fumatului
Foto: Philip Morris România
​Articol Smile Media

Nicotina: înţelegerea rolului şi a impactului ei în legătură cu fumatul

de Smile Media
Miercuri, 4 Aug 2021 Science - Stiintele vietii
Nicotina a fost mereu percepută ca „țap ispășitor” pentru o mare parte dintre problemele legate de fumat. Nicotina dă dependență și nu este lipsită de riscuri, dar contrar unor prejudecăţi, nicotina nu este principala cauză a bolilor cauzate de fumat.
Cianobacterii
Foto: warbletoncouncil.org

Lacul Huron din Michigan - o fereastră către modul în care s-au diversificat primele forme de viață ale Pământului

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 3 Aug 2021 Science - Stiintele vietii
Pământul nu a a avut întotdeauna ziua de 24 de ore cu care suntem atât de familiarizați acum. De fapt, felul în care pământul se rotește nu numai că determină durata zilei noastre, dar ar fi putut contribui la un aflux de oxigen pe Pământul timpuriu care a ajutat viața să înflorească, potrivit noilor cercetări, citate de CNN.
Caldura mare
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images

Care este temperatura maximă pe care o poate suporta corpul uman?

de S.J. HotNews.ro
Căldurile extreme devin o amenințare tot mai mare pentru sănătatea umană în contextul schimbărilor climatice care au dus la valul de temperaturi record înregistrate în această vară în întreaga lume. Corpul uman este rezistent dar are și el un punct la care cedează. Așadar, care este cea mai ridicată temperatură pe care o poate suporta corpul nostru?
Nicolae Paulescu
Foto: Wikimedia Commons

100 de ani de la descoperirea insulinei / Premiul Nobel, Nicolae Paulescu și controversele legate de atribuirea descoperirii

de S.J. HotNews.ro
Anul 2021 marchează centenarul descoperirii insulinei, considerată una dintre cele mai mari realizări medicale din toate timpurile, care continuă să salveze milioane de vieţi în întreaga lume şi a deschis calea pentru noi studii despre diabet, scrie Agerpres.
Harry Harlow a desfasurat experimente care ar fi de neimaginat in ziua de astazi
Foto: captura video

Science Report Psihologul Harry Harlow și „Groapa disperării”: povestea unuia dintre cele mai imorale experimente din istoria modernă a științei

de S.J. HotNews.ro
Ca parte a misiunii sale de a înțelege natura depresiei și singurătății, Harry Harlow, un cercetător influent la sfârșitul anilor 1960, a proiectat o încăpere care mai degrabă ar putea fi considerată un aparat de tortură decât un dispozitiv științific, relatează IFL Science.
ADN
Foto: Pixabay

Doar 7% din ADN-ul nostru este unic oamenilor moderni - studiu

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 17 Iul 2021 Science - Stiintele vietii
Oamenii de ştiinţă au făcut un nou pas spre rezolvarea unui mister îndelungat cu o nouă unealtă care ar putea permite o comparaţie mai exactă între ADN-ul oamenilor moderni şi cel al strămoşilor noştri dipăruţi.
Leonardo da Vinci
Foto: Wikimedia Commons

Este posibil ca oamenii de știință să fi descifrat misterul ADN-ului lui Da Vinci

de I.B. HotNews.ro
Leonardo da Vinci - marele artist renascentist, inventator și anatomist - are 14 rude masculine în viață, arată o nouă analiză a arborelui său genealogic. Noul arbore genealogic ar putea ajuta într-o zi cercetătorii să stabilească dacă oasele îngropate într-o capelă franceză aparțin geniului italian, potrivit Live Science.
Obezitate
Foto: Pixabay

Cercetătorii au izolat variante ale genelor responsabile de obezitate

de S.J. HotNews.ro
Marţi, 6 Iul 2021 Science - Stiintele vietii
O echipă numeroasă de cercetători de la mai multe instituții din Statele Unite și alte câteva țări au izolat, lucrând împreună cu Centrul de Genetică Regeneron, mai multe variante ale genelor care joacă un rol în controlarea masei corporale, relatează Phys.org.​

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Noul salut la modă din iarna lui 2021
Iarna lui 2021: Se întalnește gazul cu electricitatea în iarna anului 2021: - Salut...
Bancul zilei: Dedicare totală pentru Parlamentul și guvernul tău
Un reporter îi ia un interviu unui tip de pe stradă.- Dumneavoastră ați munci gratis pentru un ministru?- Sigur că da!- Dar pentru un senator?- Fără îndoială!- Și pentru un deputat?
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by