Oamenii care cred in iad comit mai putine infractiuni, in timp ce probabilitatea de a avea probleme cu legea este mai mare in randul persoanelor care cred in rai, arata un studiu efectuat de doi profesori universitari americani si publicat in revista PLoS One, preluata de CBS Seattle.

Profesorii Azim Shariff de la Universitatea din Oregon si Mijke Rhemtulla de la Universitatea Kansas au analizat statistici legate de credinta in iad, rai si Dumnezeu a 143.197 de oameni din 67 de tari din intreaga lume, in perioada 1981 - 2007.

Ei au comparat aceste date cu media criminalitatii in aceste tari, luand in calcul crimele, jafurile, violurile, rapirile, atacurile, furturile, furturile auto, traficul de droguri si de fiinte umane.

"Procentul de credinta in rai si iad are un efect semnificativ, unic asupra ratei criminalitatii", spun cei doi cercetatori.

"Credinta in iad indica o rata mai scazuta a criminalitatii, in timp ce credinta in rai indica o rata mai mare", adauga oamenii de stiinta.

Studiul a mai scos la iveala un aspect: crestinii care cred intr-un Dumnezeu care iarta isi aloca mai multi bani pentru studii.