​German Lopez, editorul canalului de youtube VOX, a investigat modul in care utilizarea drogurilor psihedelice este subiectul unor cercetari care arata beneficiile acestor substante in tratarea problemelor psihologice, in special a obsesiilor compulsive, anxietatii si depresiei.

Ar putea drogurile psihedelice sa trateze anxietatea si depresia?Foto: captura ecran

Desi unele studii pe aceasta tema au avut parte de succes, concluzia la care German Lopez a ajuns este ca nu exista nicio motivatie pentru a extinde aceste cercetari intrucat rezultatele studiilor nu genereaza venit pentru industria farmaceutica, scrie laughingsquid.com.

Problema care ramane inca un mister este de ce astfel de cercetari au fost demarate abia recent, in conditiile in care stim despre existenta drogurilor psihedelice de mii de ani. Iar raspunsul este ca din moment ce aceste tratamente naturiste sunt atat de vechi, ele nu pot fi brevetate, ceea ce inseamna ca nu exista motive pentru care companiile farmaceutice sa fie stimulate pentru a dori sa finanteze astfel de cercetari, astfel ca acestea lasa la latitudinea guvernelor si a companiilor private sa demareze aceste studii.

Au fost facute o multime de cercetari pe tema drogurilor psihologice in anii '50 - '60, dar tot atunci a existat si o crestere destul de mare a numarului de consumatori, in special in cadrul evenimentelor precum Woodstock, si la un moment dat astfel de cercetari nu au mai fost finantate, pana de curand cand, datorita contributiilor private, cercetarile in acest domeniu au fost reluate.

In materialul video de mai jos vedem cum ar putea drogurile psihedelice sa trateze cele mai comune probleme de natura psihologica.