​Mai multe cercetari efectuate pana in prezent in domeniul neurostiintelor au aratat ca, odata cu inaintarea in varsta, timpul de reactie al creierului la informatia primita din mediul inconjurator incepe sa scada.

TEST Afla ce varsta are creierul tau in functie de cat de bune ai reflexeleFoto: captura ecran

In urma cu doi ani un grup de cercetatori de la Universitatea Simon Fraser din Canada a analizat 3.305 persoane cu varste cuprinse intre 16 si 44 de ani, testandu-le perfomantele prin intermediul unui joc video de strategie.

Testele au aratat ca declinul cognitiv incepe la varsta de 24 de ani, conform opiniei cercetatorilor.

Pentru fiecare 15 ani de viata pe care ii traim dupa varsta de 24 de ani timpul in care creierul nostru proceseaza informatia pentru a ne determina reactiile fiziologice scade cu aproximativ 15%, scrie independent.co.uk.

  • Un copil apare dintr-o data pe sosea si trebuie sa franezi. Daca ai consumat recent spanac sau oua, te vei opri mai repede datorita unui aminoacid numit tirozina, conform unei cercetari realizate de Lorenza Colzato de la Universitatea din Leiden, care a publicat concluziile sale in revista Neuropsychologia. Citeste mai mult, aici: Ce alimente sa consumi pentru a avea reflexe bune

Un test prin intermediul caruia ne putem evalua timpul de reactie este cel dezvoltat recent de compania JustPark, facut in urma unui sondaj de opinie la care au participat 2.000 de persoane cu varsta de peste 18 ani.

Testul simuleaza o calatorie cu masina intr-o zona impadurita, ce are semne de avertizare pentru viteza si de semnalare a prezentei cerbilor.

Atunci cand pornim testul suntem in pozitia soferului si tot ceea ce trebuie sa facem este sa apasam o tasta in momentul in care pe ecran apare semnul "Stop", pentru a opri masina.

Pentru a face testul, dati click pe imaginea de mai jos sau aici.