Dupa ce computerul AlphaGo l-a invins pe Ke Jie, campionul mondial la acest joc, tanarul chinez de 19 ani a spus ca sufera enorm si ca s-a simtit neputincios in fata masinii care a jucat perfect si nu i-a lasat nicio sansa. Sefii DeepMind, companie parte a Google, spun ca nu vor mai organiza astfel de meciuri, insa computerul AlphaGo va fi utilizat in proiecte de educatie, scrie The Verge.

Campionul mondial la Go Ke JieFoto: Captura YouTube

AlphaGo a castigat cu 3-0 intalnirea cu Ke Jie, chinezul de 19 ani care este campion mondial la jocul de Go.

"AlphaGo joaca perfect, nu exista nicio fluctuatie in jocul lui, este mereu constant", a spus campionul la conferinta de presa de dupa meciul trei, vizibil suparat de rezultat.

"Toata lume poate vedea ca in partida de astazi am jucat foarte bine. Sufar mult, chiar sufar", a adaugat el, cerandu-si apoi scuze pentru greselile facute in joc si adaugand ca nu merita sa fie complimentat.

"Computerul este atat de calm incat nu-ti lasa nicio speranta ca ai putea castiga", a mai spus tanarul Ke Jie.

Succesul AlphaGo, inclusiv in mediatizata intalnire de anul trecut cu campionul Lee Sedol din Coreea de Sud, a schimbat si modul in care oamenii joaca complicatul joc de strategie, Ke Jie folosind mutari "neortodoxe" inspirate din jocuri simulate de AlphaGo. Dealtfel, DeepMind va face un cadou comunitatii jucatoriloe de Go pentru ca va publica date despre 50 de jocuri pe care AlphaGo le-a simulat.