​Memoria episodica, ce ne permite apelul mental la anumite episoade traite in trecut, este diferita de memoria semantica, ce stocheaza faptele si cunostintele noastre despre lumea inconjuratoare.

Cum este posibila calatoria mentala in timpFoto: YouTube

Memoria episodica si abilitatea de a simula mental episoade din viitor impart o retea neuronala comuna, ce permite calatoria mentala in timp, din prezent in trecut si in viitor.

Evolutia capacitatii umane de a simula posibilele evenimente viitoare, pe baza memoriei episodice, a sporit de-a lungul timpului sansele de supravietuire si reproducere.

Mai mult, limbajul a evoluat pentru a putea comunica si impartasi detalii despre evenimentele planificate in viitor, imbunatatind astfel fitnes-ul mental, scriu cercetatorii australieni in studiul intitulat "Mental time travel and the shaping of the human mind", publicat in jurnalul de specialiate ""Philosophical Transactions of the Royal Society of London".

Din materialul video de mai jos, publicat recent pe canalul de youtubeThe Atlantic, aflam cum amintirile noastre ne influenteaza gandurile din prezent si planurile de viitor.

Citeste si: