Un profesor de la Universitatea din California de Sud (USC) a demonstrat utilitatea unui implant cerebral pentru imbunatatirea memoriei umane, iar dispozitivul ar putea avea implicatii majore pentru tratamentul uneia dintre cele mai mortale boli din SUA, potrivit Science Alert.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dong Song, profesor si cercetator la USC, si-a prezentat descoperirile cu privire la o "proteza" care poate imbunatati memoria. Potrivit surselor mentionate, dispozitivul ar fi primul care ar reusi efectiv sa imbunatateasca memoria.

Pentru a testa dispozitivul creat, echipa de cercetatori, in frunte cu Dong Song, a recrutat 20 de voluntari. Odata implantat, dispozitivul putea sa colecteze date despre activitatea cerebrala a acestora, in timp ce erau supusi unor teste menite sa le stimuleze memoria de scurta durata sau cea de lucru.

Pe baza cercetarii, oamenii de stiinta au putut determina care era performanta optima a memoriei si s-au folosit de electrozii dispozitivului pentru a stimula creierul sa atinga acea performanta. Stimularea a imbunatatit memoria de scurta durata cu aproape 15% si memoria de lucru cu aproximativ 25%.

Desi o memorie mai buna le-ar putea fi utila studentilor care sunt determinati sa invete toata materia pentru examen intr-o noapte, scopul cercetatorilor este de a imbunatati memoria pacientilor care sufera de boli neurodegenerative, precum dementa si Alzheimer.