Neurochirurgul italian Sergio Canavero, cunoscut pentru promisiunea sa de a realiza primul transplant de cap uman, a anuntat la Viena ca urmatoarea sa provocare este cea de a efectua un transplant de creier, fara sa ofere insa detalii cu privire la acest proiect, potrivitAgerpres.

Operatie pe creierFoto: Captura YouTube

Canavero, care si-a prezentat vineri la Viena cartea sa 'Medicus Magnus', a asigurat ca va oferi mai multe informatii pe aceasta tema in urmatoarele luni, potrivit agentiei APA citata de EFE.

Controversatul doctor italian, criticat de comunitatea medicala internationala, a declarat ca ideea unui transplant de creier este anterioara celei realizarii transplantului unui cap uman.

Cu privire la acest transplant, despre care vorbeste deja de doi ani, Canavaro a spus ca il va realiza curand.

La inceputul anului 2015, Valeri Spiridonov, un tanar rus care sufera de atrofie musculara spinala, s-a oferit drept voluntar pentru aceasta interventie.

Totusi Canavero a declarat ca va fi un pacient chinez cel care va fi beneficiarul primului transplant de cap, o interventie care va fi realizata in primavara anului 2018, noteaza presa austriaca.