Filozofia nu a mai tinut in ultimul timp pasul cu avansul stiintific si nu mai este in stare sa raspunda la intrebari fundamentale precum De ce suntem aici? si Unde ne indreptam?, a spus cunoscutul savant Stephen Hawking, la conferinta Google Zeitgeist. El a conchis ca filozofia este un domeniu mort, iar stiinta este cea care ne poate ajuta sa aflam raspunsul la aceste intrebari care ne macina de mii de ani.

Hawking a spus, citat de Telegraph, in prelegerea de 40 de minute tinuta la conferinta Google Zeitgeist, ca la intrebarile fundamentale despre univers vom gasi raspunsuri pornind de la acceleratorul de particule LHC si de la cercetarile spatiale.

"Cei mai multi nu se gandesc des la aceste intrebari, insa aproape toti ne intrebam cateodata de ce suntem aici, de unde am venit?. In trecut, filozofia trebuia sa raspunda la ele, insa filozofia este moarta. (...) Filozofii nu au tinut pasul cu dezvoltarile moderne aparute in stiinta, in special in fizica", spune cunoscutul savant britanic.

"Oamenii de stiinta au devenit purtatorii tortei descoperirilor in cautarea cunoasterii", spune Hawking care, desi traieste de jumatate de secol sub spectrul unei morti iminente din cauza paraliziei, e convins ca va mai avea un cuvant de spus in stiinta.