Universitatea din Bucuresti anunta ca pe 17 mai va avea loc prima conferinta TEDxCERN in Romania. Este vorba despre o conferinta cu tema "Multiplicarea dimensiunilor", care "va aduce in prim-plan povestea celui mai puternic laser din lume, care va fi construit pe platforma de la Magurele". Evenimentul este organizat in parteneriat cu Centrul European de Cercetari Nucleare (CERN) din Geneva si se va desfasura pe platforma Magurele, la Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara - Horia Hulubei (IFIN-HH).

La organizarea evenimentului s-au alaturat Institutul de Stiinte Spatiale (ISS) si Universitatea din Bucuresti (UB), prin Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (FPSE) si Facultatea de Fizica (FFUB). "Romania se alatura astfel celor 17 tari de pe glob care participa la editia inaugurala a evenimentului TEDxCERN, eveniment ce isi propune, prin institutiile implicate, sa aduca stiinta mai aproape de oameni", informeaza Universitatea din Bucuresti printr-un comunicat remis HotNews.ro.

Organizatorii precizeaza ca "proiectul ELI-NP (Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics) este in sine un promotor al cercetarii, prin insusi scopul de a crea o retea de reputatie internationala deschisa specialistilor din mediul stiintific universitar si privat, precum si din mediul intreprinderilor. Va fi primul laborator paneuropean de anvergura gazduit de Romania si va cuprinde o gama larga de discipline stiintifice".

Participantii la Conferinta TEDxCERN@IFIN-HH vor putea viziona interventiile vorbitorilor din cadrul Conferintei TEDxCERN Simulcast din Geneva, unde gazda este castigatorul Premiului Nobel George Smoot, profesor de fizica la UC Berkeley, Director al Centrului de la Paris pentru Fizica Cosmologica.

TED este o organizatie non-profit care din 1984 reuneste sub forma unei conferinte persoane din trei "lumi" distincte: Technology, Entertainment, Design - TED. Cele doua conferinte anuale TED, in Long Beach/Palm Springs, SUA si Edinburgh, Scotia, aduc alaturi "cei mai fascinanti ganditori si activisti ai lumii contemporane, care sunt provocati sa sustina prezentarea vietii lor (in 18 minute sau mai putin)".

Citeste aici mai multe despre eveniment