In timp ce Albert Einstein, considerat unul dintre cele mai mari genii ale secolului al XX-lea, a transformat intelegerea stiintifica a fizicii si astronomiei cu teoriile sale, inteligenta sa ramane inca prea putin inteleasa, arata un nou studiu citat de publicatia Huffington Post in editia sa electronica de sambata, informeaza Agerpres.

Albert EinsteinFoto: Agerpres

De la dr patolog Thomas Harvey care a prelevat creierul omului de stiinta in 1955, cercetatorii au incercat sa patrunda misterul geniului lui Einstein, cercetandu-i creierul. Acum oamenii de stiinta cred ca au gasit un indiciu. Un nou studiu, publicat in revista Brain, pe 24 septembrie 2013, sugereaza ca cele doua emisfere ale creierului lui Einstein au fost neobisnuit de bine conectate.

"Acest studiu, mai mult decat oricare altul pana in prezent, ajunge cu adevarat in 'interiorul' creierului lui Einstein", afirma intr-un comunicat coautorul studiului Dean Falk, specialist in antropologie evolutionista de la Florida Stare University. "Acesta ofera noi informatii care arunca o lumina noua asupra a ceea ce se stie despre suprafata creierului lui Einstein", spune el.

In acest acest studiu, Falk si colegii sai au analizat o serie de fotografii nepublicate ale creierului, facute din mai multe unghiuri. Echipa a analizat grosimea corpus callosum - manunchiul de fibre care leaga cele doua emisfere cerebrale ale creierului si le permite sa comunice una cu cealalta. Apoi, cercetarii au comparat aceasta parte a creierului lui Einstein cu aceeasi structura prelevata de la 15 varstnici si 52 de tineri barbati din 1905. Oamenii de stiinta au descoperit ca in cazul marelui fizician corpus callosum era mai dens in mai multe zone, ceea ce indica o mai mare legatura intre emisferele creierului, acest lucru fiind asociat cu un nivel mai inalt de inteligenta.

Si creierul lui Einstein mai pastreaza multe alte secrete. In 2012, Falk a descoperit ca creierul lui Einstein avea un cortex prefrontal iesit din comun, o zona a creierului asociata cu gandirea abstracta, scrie Huffington Post