NASA a publicat imagini cu o nebuloasa in forma de ghirlanda de Craciun, obtinute de telescopul spatial WISE. Numele oficial al nebuloasei este Barnard 3, sau IRAS Ring G159.6-18.5, insa, potrivit agentiei spatiale, "iti poti imagina ca este o ghirlanda intre acesti nori luminosi verzi si rosii - o coronita verde cu o funda rosie festiva, ilice si clopotei argintii", scrie Huffington Post.

Nebuloasa in forma de ghirlandaFoto: NASA

Potrivit NASA, diametrul acestui inel masoara 22 de ani lumina.

"Inelul verde este alcatuit din particule mici de praf cald, a carui compozitie este foarte similara cu smogul care se intalneste pe Pamant. Norul rosu din centru este cel mai probabil format din praf mai metalic si mai rece. HD 278942, steaua stralucitoare din mijloc, este atat de luminoasa incat probabil este cauza stralucirii din jurul inelului", explica Agentia spatiala.

Potrivit Space.com, telescopul spatial WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) a fost lansat in 2009 pentru a realiza harta cerului celest. Dupa ce a reusit sa faca acest lucru, a fost pus in stare de hibernare, in februarie 2011.