Un asteroid de marimea unui autobuz a trecut vineri foarte aproape de Pamant, au anuntat experti din cadrul Minor Planet Center, un organism care urmareste obiecte din sistemul solar, dand asigurari ca nu a fost deloc ingrijorat de posibilitatea unui eventual impact, relateaza AFP.

Asteroidul, cunoscut sub numele 2012 BX34, masoara intre 6 si 19 metri in diametru, a declarat Gareth Williams, directorul asociat al acestui organism cu sediul in Statele Unite.

Obiectul, care a aparut brusc miercuri in campul de observatie al unui telesop din Arizona (sud-vest), s-a apropiat vineri, la ora 15.00 GMT (17.00, ora Romaniei), la 60.000 de kilometri de Terra a precizat Williams, adaugand ca o coliziune "a fost evitata cu putin".

NASA a anuntat joi pe Twitter ca asteroidul "va trece fara probleme pe langa Terra pe 27 ianuarie".

Gareth Williams a explicat ca obiectul a putut fi detectat doar in momentul in care se afla foarte aproape de Pamant, din cauza ca este foarte mic. El a apreciat ca desi faptul ca obiectul aproape s-a "sters" de Terra a fost o surpriza, acest lucru nu este intru totul neobisnuit.

"Anul trecut am observat aproximativ 30 de obiecte care au trecut prin orbita lunii", a adaugat expertul.