Cu un secol in urma, pe data de 3 martie 1915, a fost infiintat Comitetul Consultativ pentru Aeronautica, organizatia din care, in anul 1958, a luat fiinta NASA. Astazi, de Ziua Aviatiei, se aniverseaza 100 de ani de cercetari aeronautice, conform canalului de youtube NASA.

Ziua Aviatiei NASAFoto: captura Google

In 1939, presedintele american Franklin D. Roosevelt a desemnat ziua de 19 august pentru aniversarea Zilei Nationale a Aviatiei, in onoarea zilei de nastere a aviatorului si inventatorului Orville Wright (19 august 1871 - 30 ianuarie 1948), a carui companie, Wright, situata in Ohio, a fabricat avioane, motoare si accesorii pentru aparatele de zbor intre anii 1910 si 1915, conform paginii NASA pe Google+.

"Expertii nostri in aviatie sunt dedicati imbunatatirii tehnologiei de proiectare a avioanelor, pentru a fi cat mai putin daunatoare mediului inconjurator, a avea un grad mai scazut de poluare si a produce mai putin zgomot in jurul aeroporturilor. Lucram in colaborare cu Administratia Federala de Aviatie pentru a oferi controlorilor de trafic aerian noi instrumente eficiente in reducerea intarzierilor si care ofera un plus de siguranta traficului aerian", declara oficialii NASA.