Un asteroid urias s-a intersectat sambata dimineata cu orbita Lunii, fara sa genereze insa un risc de impact cu Terra, a anuntat Agentia Spatiala Americana (NASA), potrivit Mediafax. Asteroidul cu un diametru de aproximativ 2,5 kilometri se deplaseaza in spatiu cu o viteza de 64.000 de kilometri pe ora. El a fost denumit 86666 (2000 FL10) de catre agentia spatiala americana si s-a apropiat cel mai mult de Terra in cursul diminetii de sambata. Urmatorul corp cosmic de dimensiuni similare care va trece pe langa Terra se numeste 2015 RN35 si se va apropia de planeta noastra intre 2038 si 2114.

AsteroidFoto: Captura Youtube.com

Asteroidul a atins punctul de maxima apropiere fata de Terra - 24 de milioane de kilometri - sambata dimineata, in jurul orei 08:30, scrie publicatia britanica The Mirror, citata de Mediafax.

Un astfel de asteroid este considerat periculos atunci cand se apropie la o distanta mai mica de 7,4 milioane de kilometri de Terra si cand dimensiunea lui este suficient de importanta pentru a cauza pagube consistente in cazul unui impact cu planeta noastra.

Dimensiunea asteroidului 86666 (2000 FL10) este suficient de importanta pentru a produce pagube, insa expertii de la NASA au afirmat in repetate randuri ca acest obiect cosmic nu se va apropia suficient de mult de Terra pentru a reprezenta un pericol.

Cercetatorii de la NASA au descoperit acest asteroid in urma cu 16 ani.