Un enorm obiect spatial care va trece aproape de Pamant sambata, de Halloween, este probabil o cometa moarta care seamana, stranie coincidenta, cu un cap de mort, anunta NASA, citata de AFP.

Cometa care seamana cu un cap de mortFoto: NASA

"Marele obiect spatial care va trece aproape de Pamant de Halloween este foarte probabil o cometa moarta care seamana, in mod straniu si de maniera oportuna, cu un craniu", scrie NASA, intr-un comunicat publicat vineri seara, tarziu.

"Am putea spune ca s-a deghizat in craniu la trecerea sa (pe langa Pamant) de Halloween", afirma, amuzat Kelly Fast, cercetator la NASA.

Astronomii au crezut initial ca este vorba de un asteroid, atunci cand au detectat obiectul, la inceputul lui octombrie, si l-au botezat Asteroid 2015 TB145.

Dar, dupa ce l-au studiat mai bine, gratie telescopului in spectru infrarosu al NASA (IRTF) instalat in Hawai, au "determinat ca este vorba mai probabil de o cometa moarte care si-a pierdut materialul volatil dupa numeroasele treceri in jurul soarelui", explica agentia spatiala americana.

Gratie telescopului dotat cu o antena cu un diametru de 305 metri instalata la Arecibo, in Porto Rico, oamenii de stiinta au putut surprinde imagini care arata strania asemanare a cometei cu un capt de mort, simbolului Halloweenului.

Obiectul spatial a atras atentia oamenilor de stiinta prin viteza sa foarte mare si talia importanta, cu un diametru de circa 600 de metri.

Nu exista insa un risc de a intra in coliziune cu Pamantul, atunci cand va trece in apropiere, sambata, la 17,00 GMT: obiectul va ramane la o distanta de 486.000 de kilometri, respectiv de 1,3 ori distanta care separa Pamantul de Luna.