Duminica 7 februarie a avut loc o noua lansare de la baza spatiala din Plesetsk. La ora 00:21 o racheta Soyuz 2 1b echipata cu un modul suplimentar de propulsie Fregat M (aproape aceeasi versiune care realizeaza lansarile satelitilor Galileo din Guiana Franceza) a plasat pe orbita Pamantului un satelit de tip Glonass M, potrivit Space Alliance.

Cosmos 2514, o platforma de 1.4 tone de tip Glonass M, construita de NPO PM, va inlocui pe orbita mai vechiul Cosmos 2419. Precedenta lansare, datand din noiembrie 2014, fusese una de tip Glonass K.

Pe viitor, o data cu trecerea la versiunea modernizata K a satelitiilor Glonass (sateliti mai mici, cu o durata de viata mai lunga, mai ieftini, mai performanti), din ratiuni pragmatice (o constelatie cu un numar mare de lansari ale caror costuri insumate pot deveni o povara pe termen lung), Rusia vrea sa foloseasca acelasi scenariu pe care il aplica si EU pentru Galileo: trecerea de la lansarea a trei sateliti simultan la bordul puternicelor, dar scumpelor, Proton M, la lansarea a doi sateliti la bordul mai ieftinelor Soyuz 2 1b.