Bucharest Science Festival, primul festival dedicat cunoasterii stiintifice si tehnologice din Romania, isi deschide portile pentru toti iubitorii de stiinta, in perioda 28 septembrie - 2 octombrie, in Bucuresti si alte doua orase ale tarii - Adjud si Rasnov. Tema BSF 2016 va fi colonizarea planetei Marte si provocarile pe care o astfel de actiune unica in istorie le va genera.

BSF LOGO Foto: Hotnews

Printre surprizele pregatite de organizatori iubitorilor de stiinta se numara: ateliere practice, experimente si demonstratii, vizite in marile laboratoare, seminarii de tip "Cum functioneaza", conferinte si dezbateri in cadrul seriei "Magia Realitatii", sustinute la Libraria Humanitas de renumiti oameni de stiinta din tara si din strainatate pe teme "fierbinti" de cercetare.

De asemeni, copiii vor dispune de propriul laborator de chimie - Kids' Lab, organizat in cadrul Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor (Universitatea Politehnica Bucuresti) cu sprijinul BASF Romania, unde vor avea ocazia sa efectueze ei insisi experimente, in conditii de siguranta, utilizand truse de lucru adaptate varstei si cunostintelor.

Pregatirea pentru colonizarea planetei Marte cuprinde si construirea unei machete a unei baze spatiale sferice de 2 metri diametru. Tururile tematice includ vizite in Parcul Natural Vacaresti, la ROMAERO, vizite la Casa Pasiva (o casa cu un bilant energetic pozitiv, un proiect unic in Romania) din cadrul Facultatii de Energetica din Bucuresti, precum si un tur al caselor verzi din capitala.

Mai multe detalii despre programul complet al festivalului puteti gasi pe http://www.bucharestsciencefestival.ro/program/.

Aflat la cea de-a patra editie, Bucharest Science Festival reuneste cercetatori, experti, specialisti din cele mai diverse domenii ale stiintei, elevi si studenti si parinti. Printre expertii care vor participa la festival se numara mai multi invitati din strainatate, precum Dr. Markus Landgraf (Agentia Spatiala Europeana), cu cercetari ce acopera o zona vasta, de la proprietatile prafului interstelar la noi tehnologii care sa ne deschida drumul spre spatiu, Dr. Catalina Curceanu (Laboratori Nazionali di Frascati dell'INFN - Italia), renumita pe plan mondial pentru prelegerile de fizica destinate tinerilor sau Prof. Philippe Clergeau (Muzeul National de Istorie Naturala din Paris), specializat in ecologie urbana.

Editia din acest an a primit Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Bucharest Science Festival este organizat de Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR), impreuna cu Planeta Stiintei, cu sprijinul BASF Romania, European Space Agency, System Plus, Institutul Francez din Romania, Blugento si Editura Humanitas.