Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn, si unul dintre cei mai de seama candidati pentru gazduirea vietii in afara planetei noastre, intra in atentia NASA, care vrea sa ii exploreze marile prin intermediul unui submarin, informeaza BBC.

submarin NASAFoto: BBC

Titan s-a aflat in vizorul oamenilor de stiinta de ceva timp. Proba spatiala europeana- Huygens- a coborat pe suprafata sa in anul 2005.

Acum, NASA vrea sa exploreze marile Titanului si intentioneaza sa se foloseasca de submarin pentru a explora Kraken Mare, una dintre cele mai mari si impresionante mari ale Titanului.

Misiunea se desfasoara pe parcursul a 90 de zile, timp in care submarinul ar strabate 3.000 de kilometri pe mare, cu o viteza la 1 km/h.

Insa, spre deosebire de marile aflate pe Pamant, marea de pe Titan nu este formata din apa, ci din hidrocarburi, precum etan si butan.

Scopul misiunii este de a examina geologia satelitului, dar ar putea duce la descoperiri ceva mai interesante. Metanul ar putea fi baza pentru viata de aici, asa cum apa este un element crucial pentru viata de pe Pamant.