Un inel gazos rasucit, care se intinde pe mai mult de 600 ani lumina de-a lungul centrului Caii Lactee si care pare a forma simbolul infinitului a fost descoperit de astronomi cu ajutorul unui puternic telescop spatial cu infrarosu, potrivit Space.com.

Simbolul infinitului, descoperit cu telescopul HerschelFoto: NASA

Inelul, care da nastere unor stele noi, are un "nod" la mijloc, ceea ce il face sa semene foarte mult cu simbolul infinitului (∞).

Parti ale inelului gazos au mai fost observate in trecut, dar telescopul Herschel, al Agentiei Spatiale Europene, a reusit sa realizeze niste imagini in premiera ale intregii structuri.

Potrivit oficialilor de la Jet Propulsion Laboratory din California, care apartine NASA, astronomii au fost socati cand au vazut imaginile.

"Inelul, care este in care este in acelasi plan cu galaxia, arata mai degraba ca un simbol al infinitului, cu doi lobi in lateral," au spus acestia.

Cercetatorii nu stiu inca de ce simbolul este rasucit si se cunosc putine despre cum iau nastere inele gazoase in galaxii spiralate. Si mai exista un mister - inelul pare sa fie descentrat fata de centrul galaxiei, unde se stie ca exista o uriasa gaura neagra.