"La subsol se afla exponate care redau biodiversitatea din Romania. La parter se afla exponate animale din intreaga lume, iar la etaj - o serie de colectii, printre care se numara Cabinetul lui Grigore Antipa, expozitia de minerale si roci, Sala Fosilelor, Sala Insectelor, sala trofeelor etc", a declarat miercuri directorul muzeului Dumitru Morariu, in timpul unei vizite organizate pentru presa.
- Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" va putea fi vizitat de marti pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10.00 - 20.00 (la ora 19.00 intra ultimul vizitator), pretul unui bilet intreg fiind de 20 de lei. Lunea, muzeul este inchis.
- Pretul intreg al unei bilet va fi 20 de lei, pentru pensionari 10 lei, iar pentru elevi - 5 lei.
In muzeu sint expuse circa 2.000 de exponate, dintre care 37 sint exemplare noi, primite de muzeu anul acesta. Cele mai spectaculoase exponate sint ursul alb, foca, oaia canadiana, vulpea polara si un cap de elefant apartinind unui exemplar de 75 de ani.
Printre noutatile muzeului se numara o diorama de 17 m lungime, o pestera artificiala de 20 m lungime si cea mai mare proiectie digitala a unei ploi din savana.
Muzeul va avea cinci sali in care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Noua organizare a muzeului prevede spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator.
Lucrarile de renovare au costat aproximativ 14 milioane de euro, fonduri provenite de la Ministerul Culturii si din finantari europene. Proiectul a fost realizat de arhitecti de la biroul Artex Services.
Da-mi un semn cand vrei sa mergi !!!!
Pe cat trece timpul, pe atat ma conving ca foarte multi romani nu poseda acest simt.
Genial muzeul. Nu lucrez in Ro si ma laud si eu pe aici cu el :P
Nu am fost niciodata in Cluj, multumesc Google :).
Intradevar, era bine sa se fi mentionat orasul, dar nu e asa un capat de tara.
Din atitudinea pe care o aveti e clar ca dumneavoastra ati "pacalit" oamenii rai si ati reusit sa cititi, sa va imbogatiti cultura generala, sunteti undeva suuuuus de tot. Bravo!
Dar ma dezgusta sa vad ca refulati in public...
Nu refulez în public, încerc să dau o mână de ajutor (se poate să şi greşesc dar aş prefera să vă dezguste maneliştii şi vedetele TV, fiecare cu alegerile lui).
Oricum, se pare ca discutiile se orienteaza mai mult spre Cluj vs. Bucuresti, asa ca am gresit scriind aici.
Mea culpa pentru refulati vs defulati.
.....................
ADRESA MUZEULUI:
Sos. Kiseleff nr. 1
București, sector 1
Cod poștal 011341
MIJLOACE DE TRANSPORT:
metrou (magistralele M2 și M3): stația "Piața Victoriei"
autobuz: liniile 182, 300, 783, 784
tramvai: liniile 20, 24, 34, 46
Pentru detalii suplimentare, contactați Departamentul de Relații cu Publicul.
Sunt multe lucruir frumoase la Cluj sau Oradea, dar daca eu as intreba "unde este Castelul Huniazilor, in ce localitate, ca nu am auzit de el?" "unde este Gradina bitanica din Cluj, ca nu am auzit de ea?' "Unde este lacul cu Nimfeea Lotus Termalis. ca nu am auzit de el?" "unde sunt galeriile romane de la Rosia, ca nu am auzit de ele?" "Unde sunt Detunatele, ca ... " nu demonstrez decat ca sunt incult, nu ca ce tare este Capitala!
la fel, daca spui de Muzeul Aman, este de intels sa nu stii ca e in Bucuresti, dar daca vorbesc de Ateneu sau Arcul de triumf, nu mai exista scuze.
Ce sa mai vorbim de Casa Poporului, care mie NU imi place de loc, dar ESTE unica pe plan mondial, asa ca a spune "nu am auzit de asta, unde se afla" nu face decat sa te descalifice ...
Dar negrul ala impaiat il mai tin la vedere?
Pacat ca lb Romana nu are cuvinte destule!
Dam cu raspuns: Diesigur ca si poati, atati doar ca faisliftul la cocoani e reamenajari exterioara in timp shi la muzieu e amenajari intirioara.
Traducere in limba romana din moldoveneste:
"Se poate face facelift la un muzeu ?"
Raspundem: Desigur ca se poate, atata doar ca facelift-ul la femei e reamenajare exterioara in timp ce la muzeu e amenajare interioara.
"tine de cultura generala sa STII ca Muzeul Antipa este in bucuresti (tot asa cum STII ca Masa Tacerii este in Targu-Jiu".
O zi bună îți doresc,
Adrian
Care e problema cu voi oameni buni? Baitul din Cluj nu stia unde este muzeul. Sar toti pe el, ce sa spun, marii bucuresteni, care de fapt, sunt convins ca si-au petrecut copilaria la Poplacu de Barcau, la tara.....
Chill off!
http://www.antipa.ro/pvizitare.php
La naiba, un search pe google se poate da!
Ateneul stii unde e? Sau iti trebuie un desen?
Felicitari pt muzeul de istorie naturala refacut.
Eu sunt de la tara din judetul Cluj si am auzit de prin generala de muzeul Grigore Antipa. Acum pt necunoasterea ta exista 2 explicatii:
1. inca n-ai trecut de clasa a 5-a
2. n-ai prea frecventat scoala la vremea ta
Sper ca e prima varianta totusi
Cred ca ar putea fi in Bucuresti. Ai alta sugestie?
Cred ca muzeul e excelent si merita vizitat, dar mi-e groaza de ce m-ar astepta dupa iesirea din el.
Dar tocmai de asta mergem la Viena si Budapesta si Milano - sa scapam de tigania din orasele noastre si sa ne petrecem concediile in locuri mai civilizate.
Bucurestiul, din pacate, nu ofera asemenea avantaje.
Din 2004 de cand am avut ocazia sa ma "imbogatesc cultural" asteptand noaptea trenul in Gara de Nord, nu mai calc in Bucuresti (decat eventual pe aeroport, unde e cat de cat civilizatie)
Sa fti voi sanatosi, mom. principalele aeroporturi ale tarii sunt in Bucuresti si nu la Cluj. ...
Si btw, daca numesti tu civilizatie in aeroport...nu vreau sa stiu ce e pe la tine :)
@bucurestean primul lucru pe care l-am gandit cand am auzit de Bucharest City Tour a fost : "trebuie sa merg si eu" desi obiectivele de pe traseul turului le stie orice bucurestean.
Evident , am vizitat Antipa demult, inainte de '89-mi-a placut mult- si cred ca orice roman ar trebui sa stie de acest muzeu , e unic la noi.
Daca,asa din intamplare, te intrebi ;da io ce treaba am acilea,ca asti de la Muzeu Antipa nu serveste bere la halba', intoarce-te inapoi la Gara de Nord si suie-te in primu personal de Scrofoasa.
Drum bun!
Muzeul "Emil Racoviță" știi unde este ?......
Dar "Muzeul Farmaciei"? (nu cel din Sibiu !)
In rest nu e motiv de suparare ca ai intrebat, eu spre ex nu stiu nici un muzeu din Cluj.
Un fel de muzeu al figurilor de ceara...
Din cauza asta ei se prezinta: "Sunt Gigel, din Cluj, din Ardeal"( asta ca sa stie si ceilalti fraieri unde se afla Clujul).
In concluzie ardeleanul nu are nevoie sa stie unde este muzeul, lui TREBUIE sa i se spuna. Ardeleanul nu trebuie sa stie sa se poarte, EL ESTE CIVILIZAT prin nastere. De asemenea el nu trebuie sa scrie, sa citeasca, sa asculte ca sa fie un om de cultura/stiinta, a se vedea rezultatele BAC-ului din Alba, Arad, chiar Timis.
El este ardelean, deci nu exista mai bun, in rest se uita de sus la noi ceilalti moldoveni, sau "sudisti".
PS EL nu este nevoit sa scrie corect romaneste, accentul trebuie sa reiasa si din cele cateva cuvinte cu care ne "cadoriseste".
Invidia provine dintr-un complex de inferioritate.
Ca presupun ca nici pe aia nu ai vazut-o!
In ceea ce priveste muzeul Antipa, sunt multumit si mandru ca a reusit sa se modernizeze. Mult succes!
Multumesc,
Adrian
Alminteri, nu realizam nimic daca doar Muzeul Antipa este renovat si adus la zi cu tehnologica.
"Nu sunt bani" nu poate fi o scuza, vizitele scolare ar trbui sa faca parte din curriculum.
Altfel, avem un cerc vicios, ba chiar o spirala a degringoladei: nu sunt bani pentru renovarea / intretinerea muzeelor, acestea sunt in paragina, nu atrag vizitatori, elevii nu stiu de ele, nu incaseaza bani, deci nu au nici cu ce sa intretina patrimoniul existent, si asa mai departe ...
O zi bună,
Adrian
Vizitare plăcută!
Adrian
The British Museum (metrou la Tottenham Court Rd)
National History Museum (metrou la South Kensington)
Science Museum (metrou la South Kensington)
Victoria and Albert Museum (metrou la South Kensington)
National Gallery (Trafalgar Sq, metrou la Charing Crossing)
Lista poate continua... Toate muzeele de mai sus au intrarea gratuită, vizitarea lor serioasă necesitând cel puțin 3-4 zile.
Personal aș fi de acord cu folosirea banilor pentru a reface toate muzeele și pentru a oferi intrare gratuită TUTUROR în detrimentul Catedralei Mântuirii Neamului... Din păcate nu am putere de decizie, însă toți împreună avem puterea de a influența decizia. Muzee gratuite, la alții se poate!
O zi bună,
Adrian
Vreau sa spun ca ma bucur tare mult ca mi-a revenit apetitul de a vizita muzee....si le-am cam vazut pe toate din bucuresti....si inca ceva...Avem un centru istoric minunant....asa ca nu mai trebuie sa mergeti la Paris, sa va salte politia de pe strada....veniti la Bucuresti si nu o sa va para rau...
Bunul simt e MULT mai important decat cultura si cunostintele.
Nu mai folositi orice prilej pentru a jigni si a va scoate in evidenta "desteptaciunea".
despre asta era vorba!!!