Urmele unor elefanti, vechi de 7 milioane de ani, au fost descoperite in Emiratele Arabe Unite
Descoperirea, publicata miercuri in revista de stiinta britanica Biology Letters, a fost facuta pe un sit paleontologic numit Mleisa 1, inauntrul unei formatiuni geologice de la sfarsitul Miocenului.
Amprentele pasilor au fost lasate de o turma de cel putin 13 elefanti, de diverse varste, care mergeau in noroi, potrivit unui studiu coordonat de Faysal Bibi, de la Museum fur Naturkunde din Berlin.
Urmele intarite in noroi au fost apoi acoperite, inainte ca eroziunea sa le readuca la lumina, dupa sapte milioane de ani. Ele formeaza cea mai veche dovada fosila a trecerii unei turme de elefanti, care atesta si interactiunile sociale complexe din sanul ei.
O amprenta mai mare, separata de celelalte, ar apartine unui mascul. Elefantii se organizeaza in societati matriarhale, separate pe sexe.
Masculii sunt crescuti in familiile lor pana la adolescenta. Ei isi parasesc apoi familiile pentru a trai singuri, asociindu-se din cand in cand unor grupuri mari, conduse de femele, in special pentru a se reproduce.
Amprentele masculului au fost descoperite pe o lungime de 260 de metri. Aceasta ar putea fi cea mai lunga serie de urme fosile din lume.

Cum se apără ANRE și cum fuge de responsabilitate în scandalul liberalizării pieței energiei: Consumatorii au fost informați, iar obligarea furnizorilor să vândă la preț mic este ilegală
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
VIDEO Gheorghiță: Începând cu 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele din categoria personalului esențial pentru doza 1, pentru a nu afecta rapelul și vaccinarea celor peste 65 de ani și a bolnavilor cronici
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
"LUNGÍME, lungimi, s. f. 1. Mărime fizică fundamentală care exprimă întinderea spațială a corpurilor sau fenomenelor; DISTANTA dintre două puncte; dimensiunea cea mai mare a unui corp sau a unei suprafețe plane dreptunghiulare. ◊ Lungime de undă = distanță care separă într-o undă două puncte succesive aliate în aceeași fază de oscilație; spațiul parcurs de undă timp de o perioadă. 2. Timp cât durează ceva; interval mare de timp; durată. 3. (Inform.; în sintagma) Lungimea cuvântului = numărul de biți care compun un cuvânt. – Lung + suf. -ime. "
In contextul dat, DISTANTA = LUNGIME