Un raport sexual pe saptamana pare suficient pentru fericirea cuplurilor heterosexuale casatorite sau pentru persoanele care au o relatie pe termen lung, daca dam crezare unui studiu american publicat miercuri si citat de AFP.

Cercetatorii s-au bazat pe studii realizate pe circa 30.000 de americani in cursul a 40 de ani pentru a ajunge la aceasta concluzie, potrivit detailiilor prezentate in revista Social Psychological and Personality Science.

"A avea raporturi sociale frecvente este asociat cu o mai mare fericire, dar aceasta legatura nu mai este atat de marcanta atunci cand frecventa este mai mare de o data pe saptamana", a comentat Amy Muise, psiholog si post-doctorand la universitatea Toronto-Mississauga.

"Concluziile noastre sugereaza ca e importanta mentinerea unei legaturi intime cu partenerul dar nu aveti nevoie de un raport sexual in fiecare zi din moment ce mentineti aceasta conexiune", a continuat ea.

Cercetatorii au precizat ca studiul nu are vocatia de a arata o legatura cauza-efect. Studiul nu a vizat decat cuplurile.

"In realitate, nu exista nicio legatura intre frecventa raporturilor sexuale si fericire pentru celibatari", a sustinut Muise.