Cea mai lunga insecta din lume face parte din ordinul Phasmatodea si are peste 60 de centimetri lungime, fiind descoperita in urma cu doi ani in sudul Chinei, a anuntat Muzeul Insectelor din China, citat joi de agentia de presa Xinhua, preluata de AFP.

Phryganistria chinensis ZhaoFoto: Agerpres

Insecta descoperita in provincia Guangxi, cu o lungime de 62,4 centimetri, bat astfel recordul de lungime pentru cele 807.625 de insecte din lume.

Recordul precedent era detinut de o insecta din aceeasi specie, descoperita in 2008 in Malaezia si care masura 56,7 centimetri lungime.

Insecta a fost prinsa de un cercetator, Zhao Li, alertat de sateni de prezenta unei insecte imense, groasa cat un deget de om. A avut nevoie de sase ani pentru a o gasi.

"Culegeam insecte pe un munte la altitudinea de 1.200 metri la Liuzhou, in provincia Guangxi, in noaptea de 16 august 2014, cand am vazut o umbra care semana cu o nuia", a povestit Zhao.

"Cand m-am apropiat, am fost surprins sa vad ca picioarele acestei imense insecte erau la fel de lungi ca si corpul sau", a adaugat el.

Insecta a fost denumita Phryganistria Chinensis Zhao.

Peste 3.000 de varietati de Phasmatodea au fost descoperite pana in prezent.