Cel mai interesant moment, de departe, de la conferinta anuala Code a fost cand Elon Musk a atras toata atentia spunand ca, desi credem ca suntem participanti intr-o lume trupeasca, noi sunt aproape sigur entitati generate de computer ce traiesc intr-un joc al unei civilizatii mai avansate, scrie Vox.com.

Realitate simulataFoto: youtube.com

Argumentul lui Musk, celebrul antreprenor ce a creat SpaceX, Tesla Motors si care lucreaza la metoda revolutionara de transport Hyperloop.

"Cel mai puternic argument ca suntem intr-o simulare probabil este urmatorul. Acum 40 de ani aveam jocul pong. Doua dreptunghiuri si un punct, acestea erau jocurile atunci.

Acum, 40 de ani mai tarziu, avem simulari 3D realiste cu milioane de oameni jucand simultan - si devin din ce in ce mai bune in fiecare an.

Curand vom avea realitate virtuala, realitate augmentata. Daca luam in calcul orice rata de imbunatatire, jocurile vor deveni indiscernabile fata de realitate, chiar daca rata de imbunatatire va fi de o mie de ori mai mica decat acum.

Apoi, sa spunem, sa ne imaginam ca suntem cu 10.000 de ani in viitor, ceea ce nu inseamna nimic pe scara evolutiei.

Asa ca, tinand cont ca suntem clar pe o traiectorie catre jocuri ce nu pot fi distinse de realitate, ca acele jocuri vor putea fi jucate pe orice consola, computer personal sau asa ceva si ca probabil vor fi miliarde de altfel de computere si console, pare logic ca sansele sa fim intr-o realitate fizica este una la miliarde.

Spune-mi ca este ceva gresit cu acest argument, Exista vreo fisura in argument?”

Explicatia venise ca raspuns la intrebarea unui jurnalist, care l-a presat pe Musk in continuare: “Argumentul pare logic. Dar ce crezi TU?”

“Exista o sansa la cateva miliarde sa fim intr-o realitate fizica”, a replicat Musk.

“S-ar putea argumenta ca ar trebui sa speram sa fie asa, pentru ca daca civilizatia se opreste din evolutie, asta ar putea fi cauzata de un event catastrofic ce sterge civilizatii.

Asa ca probabil ar trebui sa speram ca este o simulare, pentru ca vom crea simulari indiscernabile fata de realitate sau civilizatia va inceta sa existe. Este putin probabil sa intram intr-o staza de milioane de ani”, a mai spus antreprenorul american.

Argumentele lui Musk: