​O echipa de experti in ingrijirea animalelor de la Universitatea Wageningen din Olanda sunt de parere ca iubitorii de animale ar trebui sa ia in considerare si animalele salbatice atunci cand vine vorba despre alegerea unui animal de companie.

Sika deer - originar din Japonia - ocupa locul I in topul celor mai bune animale de companieFoto: captura ecran

In cadrul studiului efectuat de acestia au fost evaluate 90 de specii diferite de animale salbatice si domestice cu privire la abilitatile lor de a deveni animale de companie, luand in considerare si criterii ce tin de bunastarea acestora in captivitate, cat si de nivelul de pericol pe care prezenta acestora il ridica pentru sanatatea organismului uman.

In mod surprinzator nici cainii si nici pisicile nu se afla printre primele 25 de pozitii ale topului realizat de acestia pentru cel mai potrivit animal de companie.

Contrar opiniei general acceptate, conform careia cainele este cel mai bun prieten al omului, cercetatorii sunt de parere ca cerbul cu pete (Sika deer - Cervus nippon) este prietenul blanos pentru care ar trebui sa optam.

Acesta este urmat, printre altele, de cangurul rapid Agile Wallaby si de pisica indoneziana Civet, scrie Good Magazine.

  • Agile Wallaby (Macropus agilis):

  • Civeta de palmier (Asian Palm Civet - Paradoxurus hermaphroditus)

Cercetatorii olandezi sunt de parere ca studiul lor ar trebui sa aduca in atentia publicului si implicatiile pastrarii animalelor salbatice in captivitate.

Iata care este topul celor mai prietenoase animale de companie, conform studiului realizat de cercetatorii olandezi: