O echipa de oameni de stiinta a reusit, cu ajutorul tehnologiei 3D, sa modeleze chipul unui fermier din Epoca Bronzului care a trait in centrul Angliei in urma cu 4.000 de ani, informeaza luni Xinhua, citata deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Detectivii timpului'' din cadrul laboratorului ''Face Lab'' de la Universitatea John Moores din Liverpool, Marea Britanie, au utilizat tehnologia 3D bazandu-se pe studiul craniului barbatului.

Scheletul fermierului a fost gasit intr-un vechi cimitir din comitatul Derbyshire, in anii '30. In ultimele trei decenii, ramasitele pamantesti au facut parte dintr-o colectie expusa la Muzeul Buxton din Derbyshire, intr-o zona pitoreasca din Marea Britanie cunoscuta drept Peak District.

Proiectul face parte dintr-un program care isi propune sa conecteze colectiile Muzeului Buxton la peisajul inconjurator.

''Trebuie sa ii facem pe oameni sa se gandeasca la schelet ca la o persoana care a trait si a muncit in Derbyshire. Avem o datorie de a avea grija de cel decedat, am vrut sa subliniem ca acestia sunt oameni'', a declarat Joe Perry, oficial din cadrul muzeului.

El a mentionat ca barbatul din Liff's Low a avut in jur de 35 de ani cand a murit si si-a petrecut viata indeletnicindu-se cu muncile agricole in Peak District.