Un grup international de oameni de stiinta a descoperit in Kenia craniul fosilizat al unei primate de acum 13 milioane de ani, ceea ce ar putea arunca o lumina asupra asupra felului in care arata stramosul comun al oamenilor si al maimutelor moderne, potrivit unui studiu publicat miercuri in revista Nature, transmit EFE si Reuters.

Pana in prezent oamenii de stiinta nu au putut sa stabileasca daca acel stramos comun al omului si al maimutei provine din Africa, atat timp cat nu stiu cum putea arata.

Noul craniu fosilizat, numit ''Alesi'' dupa ce a fost descoperit in 2014 in Napudet, la vest de Lacul Turkana (nordul Kenyei), poate raspunde la aceasta veche intrebare despre originea genealogiei care a condus la oamenii si maimutele moderne, indicand ca stramosul comun a evoluat in Africa, nu in Eurasia, spun oamenii de stiinta.

Fosile mai vechi de 10 milioane de ani, care ar putea clarifica evolutia stramosilor comuni ai oamenilor si maimutelor moderne sunt rare, adesea doar dinti incompleti si oase maxilare. De aceea, aceasta fosila descoperita la vest de Lacul Turkana din nordul Kenyei, cea mai completa descoperita vreodata, este considerata o revelatie. , potrivit Agerpres.