Esop a scris fabula cu cioara care a folosit pietre pentru a ajunge la apa pentru a arata ca nevoia este parintele inventiei. Nimeni nu se astepta insa ca povestea sa-si gaseasca un corespondent in realitate.

Un studiu publicat de Current Biology dovedeste ca o ruda apropiata a ciorii - corbul, a procedat exact ca in celebra fabula, relateaza BBC News.

O echipa de cercetatori de la universitatile Cambridge si Queen Mary s-a gandit sa vada ce se intampla daca un corb este pus intr-o situatie similara. Si corbul a gasit imediat solutia.

In fata pasarilor a fost pus un pahar inalt, in care exista o cantitate mica de apa. Pe apa plutea un vierme. Langa pahar au fost puse cateva pietre.

"Pentru a ajuge la apa, corbii trebuiau sa introduca mai multe pietre in pahar", explica dr. Nathan Emery, co-autor al studiului.

Imaginile arata cum pasarile evalueaza nivelul apei, uitandu-se la pahar de deasupra si din laterala.

Pasarile au dat dovada de foarte multa acuratete: au pus in pahar exact atatea pietre cate erau necesare pentru ridicarea apei la nivelul dorit, dupa care au scos viermele si l-au mancat.