​Cercetatorii au proiectat o noua generatie de lentile de contact, care proiecteaza imaginile direct in fata ochilor, iar folosirea lor de catre oameni este cu un pas mai aproape de realitate dupa ce testele efectuate pe animale au avut succes, relateaza BBC.

Tehnologia permite celor care le poarta sa citeasca texte "in aer" sau sa mareasca imaginea.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington care lucreaza la dispozitiv sustin ca testele efectuate pe iepuri indica faptul ca acestea sunt sigure si fezabile.

Insa exista puncte importante la care trebuie sa se lucreze, cum ar fi sursa de energie. In prezent, prototipul functioneaza numai daca se afla la distanta de cativa centimetri de o baterie wireless.

Oamenii de stiinta spera ca vor putea insera sute de pixeli in lentilele flexibile, pentru a produce imagini holografice complexe.

De pilda, soferii ar putea sa le poarte pentru a vedea traseul calatoriei sau viteza automobilului proiectata pe parbriz.

De asemenea, ar putea oferi informatii medicale la zi, cum ar fi nivelul glicemiei, facand conexiune cu biosenzori in corpul celui care le poarta.

In plus, lumea jocurilor video ar ajunge la un nou nivel.

"Urmatorul obiectiv este sa incorporam niste texte predeterminate in lentile", a declarat liderul echipei de cercetatori, Babak Parviz.