SIVECO Romania este singura firma romaneasca care dezvolta proiecte pentru organizatii importante ale Uniunii Europene, a caror valoare multianuala depaseste 10 milioane de euro.

Irina Socol, presedinte si director general SIVECO RomaniaFoto: Siveco

"Avem increderea ca oferim cele mai bune solutii si servicii si ca putem sa ne asumam responsabilitati. Putine firme pot sa raspunda cerintelor organizatiilor Comisiei Europene in termeni financiari si de performanta. Implementarile realizate de firma noastra, atat in tara cat si in afara Romaniei, sunt de notorietate pentru ca se bazeaza pe know-how, obiective clar stabilite, o planificare corecta, resurse optime alocate si o foarte buna comunicare. In cadrul SIVECO Romania lucreaza unii dintre cei mai buni specialisti software, scoala romaneasca de software fiind foarte apreciata in Uniunea Europeana", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director general SIVECO Romania.

SIVECO Romania a incheiat in urma cu doi ani primele contracte directe cu Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene, pentru mentenanta si dezvoltarea sistemelor informatice ale portalului CORDIS - portalul cercetarii europene. Portalul este principalul punct de informare pentru programele de cercetare finantate de Comisia Europeana, are trei milioane de pagini accesate si 500.000 de documente descarcate in fiecare luna.

In cadrul a doua contracte lansate recent in executie, SIVECO Romania si Sword Technologies Luxembourg furnizeaza Oficiului de Publicatii al Uniunii Europene servicii de dezvoltare si mentenanta software pentru diferite aplicatii IT. Oficiul de Publicatii al Uniunii Europene publica zilnic Jurnalul Oficial al Uniunii Europene in 23 de limbi si Raportul General de Activitate al Uniunii.

SIVECO este parte a unui contract cu Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei, cu sediul in Germania, pentru servicii software pentru aplicatii colaborative de gestionare a documentelor, inregistrarilor si fluxurilor de lucru. EASA este institutia-cheie a Uniunii Europene responsabila de strategia pentru siguranta aviatiei.

In colaborare cu Abaco Italia, SIVECO deruleaza un proiect pentru Eurostat - Institutul de Statistica al Uniunii Europene - pentru implementarea de sisteme de date spatiale Geographic Information Systems.

Impreuna cu Astec (Irlanda), cea mai mare casa romaneasca de software a semnat in 2011 un contract de consultanta pentru programul Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions - Asistenta Comuna pentru Sustinerea Proiectelor in Regiunile Europene). Programul este derulat de Comisia Europeana, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii si Fondul European de Investitii (EIB Group). Jaspers ofera expertiza pentru a ajuta noile state membre sa valorifice la maxim finantarea disponibila, furnizand asistenta pentru structurarea si pregatirea proiectului, pana la etapa in care se ia decizia privind acordarea finantarii.

Un alt proiect important dezvoltat de SIVECO este portalul Dolceta pentru educatia consumatorilor europeni, impreuna cu partenerii Adetef, Astec, Euronet Consulting si Federconsumatori. Contractul cadru are un buget estimat de 6 milioane euro si o durata de 3 ani. Contractul a fost incheiat cu Agentia Executiva pentru Sanatate si Consumatori a Comisiei Europene si are ca obiectiv actualizarea, dezvoltarea si promovarea portalului in randul consumatorilor din 27 de tari europene. "Suntem foarte bine aliniati cu necesitatile proiectului, atat ca viziune, cat si din punct de vedere al competentelor. Oferim dezvoltare de instrumente software web, contribuim la evolutia sistemelor informatice si a beneficiilor oferite consumatorilor europeni, realizam continut educational multimedia si instrumente tip e-Learning pentru elevii si adultii din intreaga Uniune", a declarat Stefan Morcov, vicepresedinte adjunct SIVECO.

EuropeAid - Oficiul de cooperare din cadrul Comisiei Europene a primit sprijin din partea SIVECO Romania pentru dezvoltarea de sisteme informatice geografice (GIS). EuropeAid gestioneaza programele de ajutor extern ale UE si garanteaza furnizarea asistentei pentru dezvoltare la nivel mondial.