Ajunsa la cea de-a X-a editie, Conferinta Nationala de Invatamant Virtual s-a desfasurat anul acesta la Brasov, in perioada 2-3 noiembrie, concomitent cu cea de-a VII-a editie a Conferintei Internationale de Invatamant Virtual.

Cele doua manifestari stiintifice se incadreaza intre cele dedicate anul acesta marelui matematician Alan Turing, de la nasterea caruia se implinesc in 2012 100 de ani. Ambele evenimente s-au desfasurat la Universitatea "Transilvania" din Brasov , fiind organizate de Universitatea din Bucuresti cu suportul Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) si SIVECO Romania, in parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare si Inovare in Educatie (TEHNE).

"In anul 2012, dupa 10 ani de activitati complexe si diverse in cadrul proiectului educational CNIV, prin parcurgerea unor etape, prin lucrul in echipe si prin activitati colaborative, produsele de e-Learning si Software educational inglobeaza nu numai experienta specialistilor in informatica si IT, dar mai ales scenarii didactice si pedagogice destinate procesului de invatare in beneficiul elevilor si studentilor. Succesul de care se bucura CNIV se datoreaza faptului ca acest proiect se adreseaza in egala masura elevilor si profesorilor, cercetatorilor, mediului academic si corporatiilor ca actionari cu drepturi egale si depline, dar si responsabili ca beneficiari directi ai unui invatamant modern. Lucrarile prezentate an de an, mai aplicate si mai angrenate in realitatea practicii pedagogice, incearca sa demonstreze ca tehnologia este un mediator al unui demers educational de calitate, iar calculatorul este un mijloc de formare a unei noi viziuni asupra educatiei, cercetarii si inovarii. Proiectul CNIV a demonstrat ca aceste deziderate sunt valide in contextul implicarii si colaborarii dintre mediul universitar, mediul preuniversitar si mediul IT", a declarat Conf. dr. Marin Vlada, coordonator proiecte CNIV si ICVL, Universitatea din Bucuresti.

Avand ca obiective principale promovarea si dezvoltarea celor mai moderne tehnologii in educatie si cercetare, cele doua conferinte se constituie in cel mai important eveniment academic educational din Romania, reunind profesori din invatamantul superior si preuniversitar, elevi si studenti, specialisti in educatie si IT.

Peste 200 de profesori si cercetatori au inscris 46 de lucrari in cadrul conferintei CNIV, iar alti 300 au participat fara lucrare. Conferinta ICVL a reunit peste 80 participanti din 14 tari de pe 3 continente, care au inscris 67 de lucrari. Toate lucrarile au fost publicate in volumele ICVL si CNIV, la Editura Universitatii Bucuresti.

Radu Jugureanu - eContent Manager in cadrul SIVECO Romania

Radu Jugureanu - eContent Manager in cadrul SIVECO Romania

Foto: SIVECO Romania

"Ne bucuram sa vedem in fiecare an un interes din ce in ce mai crescut din partea participantilor - specialisti, profesori, studenti - privind utilizarea celor mai noi tehnologii si metode in procesul educational. Cele doua conferinte s-au transformat intr-un forum de dezbatere stiintifica, intr-o platfoma de definire a unei politici comune de implementare a atributelor eLearning in procesul educational. Ne propunem prin aceste conferinte sa oferim comunitatilor universitare si preuniversitare un cadru propice de manifestare a initiativelor profesionale si de management. In acelasi timp, CNIV si ICVL contribuie si la intensificarea colaborarii intre studenti, profesori, pedagogi, psihologi si specialisti in IT, cu scopul de a concepe si elabora cele mai eficiente si moderne aplicatii de software educational", a declarat Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

In cadrul celor doua evenimente au fost organizate si alte initiative, precum workshop-ul "Haptic feedback System in education", expozitia si concursul "Software educational", in cadrul carora au fost prezentate si au concurat lucrari si proiecte de software educational.

In urma analizelor efectuate de peste 150 de evaluatori CNIV, SIVECO Romania va acorda premii pentru cele mai apreciate prezentari publicate in volumul CNIV, dar si pentru cele mai inovatoare produse software in educatie si cercetare, premiul cel mare constand in participarea autoarei sau a autorului celei mai importante lucrari la BETT Londra 2013, expozitia majora a anului in domeniul eLearning.

SIVECO Romania sustine Conferinta Nationala de Invatamant Virtual (CNIV, www.cniv.ro) si Conferinta Internationala de Invatamant Virtual (ICVL, www.icvl.eu) inca din anul 2003.