Bine ati venit pe portalul Consumer Classroom, noua comunitate online a profesorilor care predau lectii de educatie a consumatorilor! O biblioteca extinsa de resurse educationale din Uniunea Europeana a fost creata pentru a-i ajuta pe profesorii din invatamantul preuniversitar sa creeze si sa distribuie lectii catre elevii lor si sa colaboreze cu alti profesori europeni.

Consumer ClassroomFoto: SIVECO

Lansat recent de Comisia Europeana, noul portal www.consumerclassroom.eu a fost realizat de un consortiu de firme format din SIVECO Romania, Adetef Franta, ASTEC Irlanda, FEDER Consumatori Italia si EURONET Belgia.

"Prin acest nou proiect finantat de Comisia Europeana contribuim la indeplinirea unuia dintre pilonii majori ai Agendei Digitale in Europa: cresterea nivelului de informare a consumatorilor europeni si dezvoltarea competentelor digitale in domeniul educatiei consumatorului. Portalul este dezvoltat in acord cu particularitatile actuale ale mediului online si cel educational, punand accent pe publicul tinta cheie: profesori si autoritati din domeniul educational", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

Principalul obiectiv al portalului Consumer Classroom este de a stimula si incuraja diseminarea disciplinei de educatie a consumatorilor la nivel scolar, pentru a transforma elevii de azi in viitori consumatori mai bine informati si capabili sa ia decizii de consum responsabile.

"Pentru acest portal am asigurat dezvoltarea de instrumente software bazate pe cele mai noi tehnologii web, pentru a raspunde nevoii crescute de interactiune si colaborare a utilizatorilor din intreaga Uniune Europeana. Prin intermediul unei structuri grafice atractive si usor de utilizat, portalul furnizeaza resurse educationale active, rezultate in urma schimbului permanent de bune practici intre profesori din statele membre UE", a declarat Stefan Morcov, Vicepresedinte Adjunct SIVECO Romania.

Consumer Classroom furnizeaza profesorilor resursele educationale si instrumentele interactive necesare elevilor cu varste cuprinse intre 12-18 ani care au nevoie de informatii practice in domeniul educatiei consumatorilor. Abordand tematici diverse, precum drepturile consumatorilor, managementul finantelor, practici de consum responsabil sau siguranta si sanatatea consumatorilor, portalul isi propune sa creeze o comunitate online dinamica a profesorilor, facilitand crearea si partajarea de lectii online cu alti profesori din Uniunea Europeana. Lectiile sunt accesate apoi de grupe predefinite de elevi, prin intermediul sectiunii dedicate "Clasa mea".

Datorita functionalitatilor cu grad ridicat de colaborare si interactivitate, portalul permite dezvoltarea de parteneriate intre scoli din diverse tari ale Uniunii Europene, prin elaborarea de proiecte inter-scolare. In dezvoltarea proiectelor, dar si pentru a fi la curent cu cele mai actuale informatii in domeniul educatiei consumatorilor, profesorii vor putea consulta si colabora cu experti in aceasta arie, prin intermediul unor sectiuni dedicate, de tip blog si forum.

Portalul este disponibil in 21 de limbi oficiale ale Uniunii Europene si ofera utilizatorilor sai, profesori din toata Uniunea Europeana, un spatiu personalizat de conectare si instrumente de acces rapid la o biblioteca de peste 350 de resurse educationale, aflate in permanenta extindere.

Lansarea portalului a prilejuit startul inregistrarii in cadrul unei competitii inter-scolare, care incurajeaza elevii sa isi creeze propriile proiecte educationale pe tema educatiei consumatorilor cu ajutorul instrumentelor disponibile pe portal. Concursul va premia cele mai bune proiecte colaborative dezvoltate de profesori impreuna cu elevii lor, iar cea mai buna echipa va castiga o excursie la Bruxelles.

Mai multe informatii despre portalul Consumer Classroom puteti obtine vizitand www.consumerclassroom.eu, https://www.facebook.com/ConsumerClassroom si http://www.linkedin.com/groups/Consumer-Classroom-4859149.