Cum sunt aduse in scoli tehnologiile moderne de invatare in beneficiul copiilor? Cum au ajuns scolile din Emiratele Arabe Unite si din Kazakhstan sa foloseasca la orele de clasa continut digital facut de informaticienii romani? Ce noi proiecte educationale sunt oferite elevilor din zona Comunitatii Statelor Independente si a Golfului Arab? Alexandru Cosbuc, Vicepresedinte adjunct Vanzari internationale si Directorul biroului din Dubai al SIVECO Romania, a discutat online cu cititorii.

Alexandru CosbucFoto: SIVECO Romania

In Dubai, la 4.700 de kilometri departare, Romania se vede ca o tara cu oameni inteligenti si capabili de performanta. Acolo se afla biroul de reprezentare al SIVECO, de unde Alexandru Cosbuc conduce strategia de dezvoltare a proiectelor de informatizare a educatiei din Golful Arab. El va discuta cu cititorii HotNews.ro despre investitiile care se fac in educatie in aceste tari si despre cele mai atractive instrumente educationale.

Fragmente din interviul video:

  • Produsele informatizate sunt o parte evidenta din viitorul educatiei
  • Produsele IT in educatie au demonstrat o certa valoare de-a lungul timpului. Ele vin si simplifica, aduc confort, faciliteaza o multime de aspecte, au o valoare clar dovedita
  • In educatie sunt lucruri pe care le poti face mult mai usor cu calculatorul, pe care nu le-am putut face niciodata inainte fara eLearning sau care ar dura extraordinar de mult cu tabla si creta. De exemplu, poti face o calatorie printre stele, poti vedea si simula reactiile din interiorul Soarelui sau poti merge in interiorul unui atom. Acestea sunt lucruri care iti dezvolta gandirea.
  • Oamenii retin 10% din ceea ce aud, 20% din ce vad, dar isi amintesc cu siguranta 90% din ceea ce fac si de aceea noi cautam sa determinam elevul sa invete prin experimentare, facand si simuland anumite lucruri.
  • Copiii din ziua de astazi se nasc digitali. Ei invata alfabetul qwerty inainte de ABC. Ei cer si adopta imediat lectii electronice si solutii informatice in educatie.
  • In Dubai exista laboratoare informatizate de 25 sau 30 de calculatoare in fiecare scoala. Acum se desfasoara un proiect foarte amplu, pe 5 ani, prin care se urmareste furnizarea catre fiecare elev a unui tablet PC.  De fapt acesta este visul de aur al educatiei - sa se poata adresa individual fiecarui elev. In Romania programul SEI (Sistem eduactional Informatizat) a dotat toate cele 13.000 de scoli cu laboratoare informatizate cu 25 de calculatoare, in care se programeaza si se tin lectii la mai toate materiile.
  • Noi am inceput lucrul la software-ul educational cu mai bine de 10 ani in urma, am inceput facand pionierat. Am dezvoltat primele aplicatii, am facut cercetare, am investit foarte mult in pedagogie.
  • Succesul inseamna sa ai cele mai bune produse plus sa te ocupi de instruirea utilizatorilor, de incurajarea lor, de diseminarea proiectului, astfel incat profesorii si elevii sa adopte continutul educational la orele lor de curs.

Urmariti integral materialul video:

Despre Alexandru Ionescu Cosbuc

La 32 de ani, Alexandru Ionescu Cosbuc este unul dintre cei mai tineri directori din SIVECO. Absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare din Universitatea Bucuresti, Alexandru Cosbuc lucreaza din 2003 pentru SIVECO Romania. In perioada 2006 – 2009 a urmat cursurile Tiffin University, Ohio, SUA, unde a si obtinut titlul de MBA. A urmat apoi mai multe programe de Executive Education la Harvard Business School, Massachusetts, si Columbia University, New York. Vicepresedinte adjunct International Accounts and Partners, el conduce biroul SIVECO din Emiratele Arabe Unite si se ocupa de implementarea proiectelor mari de eLearning ale SIVECO in Golful Arab, dar si in zona Comunitatii Statelor Independente. Recent, el a intrat in Top 100 Tineri Manageri de succes, fiind apreciat pentru performantele manageriale de exceptie.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului.
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.