Peste 14.000 de profesionisti GIS (Geographic Information System) de pe tot Globul participa in perioada 08-12 Iulie la Conferinta Internationala a Utilizatorilor Esri ce se desfasoara in San Diego, California. In cadrul conferintei a fost prezentat "Observatorul Urban", o aplicatie online complexa ce permite sa exploreze simultan marile orase situate din intreaga lume din diferite perspective ce tin de demografie, urbanism, transport sau mediu, iar compania ApaNova Bucuresti a fost premiata de catre presedintele Esri, Jack Dangermond, pentru implementarea platformei ArcGIS in cadrul activitatilor companiei.

Urban ObservatoryFoto: Hotnews

Jack Dangermond si will.i.am la Conferinta Internationala a Utilizatorilor esri

Jack Dangermond si will.i.am la Conferinta Internationala a Utilizatorilor esri

Foto: Esri

In sesiunea de deschidere a Conferintei, presedintele Esri, Jack Dangermond, a prezentat viziunea dansului despre web GIS si Platforma ArcGIS.Invitatii speciali ai sesiunii de deschidere au fost Sam Pitroda, Ministru si Consilier al Primului Ministru din India precum si pe William Adams, mai cunoscut dupa numele will.i.am (interviul aici), membru al formatiei The Black Eyed Peas, castigator a multiple premii Grammy, Bilboard, MTV, fondator al Fundatiei i.am.angel. Mai multe informatii si inregistrarea sesiunii de deschidere, pe site-ul Conferintei.

In cadrul conferintei a fost prezentat Observatorul Urban. Serviciul permite oamenilor sa exploreze simultan marile orase situate din intreaga lume din diferite perspective. Observatorul Urban ofera continut dinamic, care curge organizat in jurul temelor de lucru: demografie, urbanism, transport, mediu etc.

"Observatorul Urban spune povestea comunitatii globale prin analiza celor mai mari, impresionante si unice orase de pe glob. Harti interactive si informatii standardizate permit sa fie investigat fiecare aspect al vietii. Aceasta stabileste un limbaj comun pentru orase sa impartaseasca si sa invete din experienta celorlalti", a declarat Jack Dangermond.

Observatorul Urban este oferit de Richard Saul Wurman, fondatorul TED, Radical Media si Esri.

Tot in cadrul conferintei, compania ApaNova Bucuresti a fost premiata, miercuri, de catre Presedintele Esri, Jack Dangermond, cu premiul “Special Achievement in GIS” acordat pentru implementarea de tip enterprise a Platformei ArcGIS in cadrul companiei. Alte institutii din Romania premiate de-a lungul timpului au fost Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Ministerul Mediului.