Antreprenorul american Elon Musk, cunoscut pentru proiectele SpaceX si Tesla Motors, va prezenta pe 12 august proiectul Hyperloop care se refera la un nou mod de transport revolutionar care sa permita parcurgerea distantei de 550 km dintre San Francisco si Los Angeles in jumatate de ora, noteaza The Verge. Musk a refuzat sa dea detalii concrete, dar se banuieste ca e vorba de un urias tunel in care se va crea vid ce va permite unor vagoane sa circule la viteze greu de inchipuit.

Elon Musk a postat pe Twitter faptul ca pe 12 august va da detalii despre acest proiect misterios. insa extrem de interesant. El a vrut insa cu orice pret sa mentina curiozitatea publicului si s-a marginit in a descrie ideea ca fiind o combinatie intre un Concorde, o arma cu proiectile electromagnetice si o masa electronica de hochei.

Despre proiect, Musk a spus ca va fi o a cincea forma fundamentala de transport, in afara de masina, tren, avion si vapor si el argumenteaza ca ideea este viabila fiindca intreLos Angeles si San Franciscio se doreste construirea unei linii de cale ferata de mare viteza care va fi "cea mai lenta si cea mai scumpa din lume", costurile estimate fiind de sase miliarde dolari.

El a spus ca vorbim de un mod de transport special care functioneaza indiferent de vreme si in care nu exista risc de accidente. El considera ca acest proiect va permirte calatorii de trei - patru ori mai rapide fata de trenurile de mare viteza pentru care exista planuri si adauga ca un bilet nu ar fi mai scump decat un drum cu masina sau cu trenul.

"Cred ca putem pune panouri solare pentru ca energia generata sa fie mai mare decat cea consumata de sistem. Va exista si un mod de stocare a energiei, astfel ca va putea merge sapte zile din sapte fara a avea nevoie de baterii speciale", spunea Musk.

S-a speculat ca ar fi vorba de un urias tub in care va fi creat un vid si in care vor levita vagoane propulsate de electromganeti.