Google a cumparat Boston Dynamics,o companie cunoscuta pentru robotii foarte sofisticati construiti pentru aramata americana. Google nu a spus ce proiect are in vedere cu acesti roboti, insa e de asteptat sa fie unul excentric, caracteristic pentru o companie cu idei trasnite.

Boston Dynamics s-a infiintat in 1992 si este cunoscuta pentru robotii pe care i-a construit pentru proiectul DARPA al armatei SUA. Ca si exemple, Boston Dynamicsa construit mai multi roboti "rupti" parca din filmele SF.

Iata doua exemple:

Robotul biped Atlas este mult mai gil si mai rapid decat inaintasii sai si poate fugi cu succes pe teren denivelat, in clip putand fi vazut cum se descurca bine pe un "pat" de bolovani. Apoi este lovit din lateral cu o bila de cateva kilograme, dar reuseste sa-si pastreze echilibrul, lucru greu de realizat din punct de vedere tehnic.

Al doilea robot estel WildCat care imita in miscari patrupedele, poate galopa cu 26 km/h si poate sa ia si viraje. Dispune de un motor cu combustie interna si este de-a dreptul impresionant cand alearga, sunetul pe care-l scoate fiind de-a dreptul amuzant.

Boston Dynamics are contracte de circa 10,8 milioane dolari cu armata SUA, iar acestea vor fi onorate in continuare si sub patronajul Google. In cadrul Google proiectul de robotica e condus de Andy Rubin, fost sef al diviziei Android si vizionar al tehnologiei. Google nu a spus ce vrea exact sa faca, insa compania incearca de mult timp sa integreze in viata de zi cu zi automatizarile.

Robotul WildCat:

Robotul Atlas