Japonezii de la Softbank au prezentat un robot despre care spun ca nu este rece si metalic, ci ca are "inima" si este capabil sa inteleaga emotiile oamenilor. Primele prototipuri vor fi expuse saptamana aceasta in magazine, iar robotul se va vinde incepand cu 2015 la un pret de 1.930 de dolari, scrie Engadget. Robotul are 1,2 metri inaltime si 28 kg greutate, autonomia bateriei fiind de 12 ore.

Robotul PepperFoto: Captura YouTube

Robotul Pepper a fost construit in colaborare cu compania franceza Aldebaran Robotics la care grupul Softbank a preluat pachetul majoritar de actiuni in 2012. Robotul intelege 4500 de cuvinte in japoneza si creatorii sai spun ca oameni pot interactiona cu el, un lucru special fiind ca Pepper poate intelege cand "stapanul" este trist sau fericit si se poate comporta ca atare.

"Uneori spunem despre alti oameni ca sunt precum niste roboti fiindca nu ai inima, nu au emotii. Pentru prima oara in istorie ii dam unui robot inima si emotii", spune, citat de BBC, Masayoshi Son, seful Softbank.

Robotul foloseste camere video si senzori pentru a "citi" gesturile si a le interpreta, iar creatorii sai spun ca software-ul va putea fi actualizat si se pot instala si aplicatii, astfel incat sa devina mai "destept"

Robotul are 1,2 metri inaltime si 28 kg greutate, autonomia bateriei fiind de 12 ore. Viteza maxima este 3 km/h, iar pe piept are un touch-screen de 10 inch.

In Japonia, tara cu un mare procent de populatie imbatranita, vanzarile de roboti de casa - cu care cei in varsta sa interactioneze si sa se ajute - au mare potential de crestere. Conyeaza si faptul ca veniturile populatiei sunt printre cele mai mari din lume si know-how-ul industrial exista din plin.