Comisia Europeana a ales un consortiu de firme care sa ii furnizeze servicii IT pe o perioada de 4 ani. Acesta este cel mai mare contract al Comisiei in domeniul IT. Din consortiul declarat castigator fac parte IBM, Deloitte, Steria si SIVECO Romania. Firma romaneasca lucreaza pentru institutii ale Comisiei Europene din 2009. In noul proiect sunt implicati peste 550 de specialisti din toata Europa - manageri de proiect, arhitecti, dezvoltatori software, specialisti web, consultanti IT etc.

Specialisti dezvoltare softwareFoto: SIVECO Romania

"Este pentru prima oara cand o companie romaneasca este aleasa sa furnizeze servicii tuturor Directiilor generale din Comisia Europeana. Selectia a fost una extrem de exigenta si as dori sa le multumesc colegilor nostri care au muncit enorm pentru acest rezultat. Din 2009 participam constant la licitatiile care au loc la Comisia Europeana si am demonstrat ca avem o echipa exceptionala care poate indeplini toate cerintele beneficiarilor nostri. Acest nou contract este cel mai mare si cel mai important de pana acum si speram sa avem ocazia sa demonstram in continuare expertiza pe care am castigat-o in peste doua decenii de munca", a declarat Florin Ilia, presedinte si director general SIVECO Romania.

Serviciile sunt adresate tuturor Directoratelor Generale ale Comisiei Europene si unui numar de agentii ale Comisiei cu sediile principale la Bruxelles, Luxemburg si Ispra. Specialistii alesi sa lucreze in acest proiect se vor ocupa de dezvoltare software, analiza si design, studii, suport tehnic si formare pentru utilizarea de sisteme informatice.