​Robotul Atlas al Boston Dynamics, companie cumparata in 2013 de Google, apare intr-un nou clip in care ii sunt prezentate progresele. Robotul de 2 metri inaltime calca apasat prin padure si apoi incepe sa alerge, semn ca este tot mai aproape de imitarea mobilitatii umane. Companie este parte a diviziei Google X din nou-creatul holding Alphabet.

Robotul Atlas prin padureFoto: Captura YouTube

Robotul humanoid de 130 kg este perfectionat de Boston Dynamics care in viitor ar vrea sa-l foloseasca in operatiuni de salvare prea periculoase pentru salvatori.

Boston Dynamics a prezentat diversi roboti in ultimii ani si a subliniat progresele facute: sunt din ce in ce mai rapizi, isi tin echilibrul in situatii critice si se apropie de mobilitatea umana, asa cum arata cel mai nou clip postat cu uriasul Atlas care parcurge hotarat un traseu prin padure.

Robotul are camere video si lasere care sa-l ajute sa analizeze ce se intampla in jurul sau. Cea mai noua versiune dispune de 28 de articulatii, ceea ce ii permite sa fie mult mai mobil, vremurile in care robotii erau greoi si rigizi fiind de domeniul trecutului.