Hyperloop este visul cu nume science-fiction al miliardarului Elon Musk de a realiza un mijloc de transport de mare viteza prin care pasagerii sa ajunga in cateva ore in orice colt al Statelor Unite calatorind in capsule printr-un sistem de tuburi pneumatice.

Calatoria prin tuburi pneumatice se apropie de realitateFoto: Captura YouTube

Suna nebuneste cand auzi prima oara despre asta, da totusi incepe sa se apropie de realitate, scrie wired.com.

Hyperloop Transportation Technologies a anuntat joi ca a semnat intelegeri cu Oerlikon Leybold Vacuum, furnizorul de pope de vid al acceleratorului de particule de la CERN si cu firma de proiectari ingineresti Aecom, cea care a facut planul sistemului de transport romanesc.

Master Planul General de Transport este documentul strategic pentru infrastructura Romaniei pentru cel putin urmatorii 15 ani. Documentul a fost realizat de catre un consultantul independent Aecom, selectat prin licitatie publica.

Cele doua companii care au semnat intelegerile cu Hyperloop vor contribui cu expertiza lor in schimbul actiunilor in firma, alaturandu-se astfel armatei de ingineri de la companii precum Boeing si SpaceX care deja contribuie la acest efort.

Acordurile sunt o validare a faptului ca modelul nostru functioneaza, a spus Dirk Ahlborn, directorul executiv al Hyperloop Transportation Technologies.

Hyperloop, conceptul prezentat in 2013 de Elon Musk, este proiectul unui sistem de transport cu tuburi instalate la suprafata. Cu o presiune interioara foarte scazuta, capsulele cu calatori ar circula la viteze aproape supersonice.