La 40 de ani de la infiintarea Apple Inc, ne uitam inapoi la ceea ce a lasat compania in urma. In anul 1994, compania a decis sa creeze cea mai buna consola de jocuri din lume. Pippin, cum era numita consola, trebuia sa fie rivala liderilor de piata Nindendo si Sega, dar Apple nu a vrut sa dea niciodata nastere acestei console, potrivit BBC.

Apple Bandai PippinFoto: Wikipedia

Aniversarea a 40 de ani de la aparitia Apple scoate la suprafata o creatie uitata de toata lumea. Consola de jocuri Apple Pippin care afost creata pe baza tehnologiei Macintosha luat nastere cu ajutorul celor de la Bandai, compania japoneza de jucarii, care ajunge mai tarziu sa faca o avere din seria "Power Rangers".

Impreuna au lansat consola care parea a fi in fruntea tuturor competitorilor. Cu un procesor PowerPC, CD-Rom si acces la Internet, costa de trei ori mai mult ca popularul Nintendo 64. Problema a fost ca au oferit putine jocuri si au ales data lansarii exact cand Sony lansa primul PlayStation.

Cumparatorii de Pippin au inceput, incetul cu incetul, sa nu mai acorde atentie acestei console.

O incercare de a apuca o cota din piata europeana si canadiana printr-un parteneriat cu compania de software norvegiana Katz Media a fost un alt esec pentru Pippin.

In final, proiectul Pippin a fost scos la lumina si predat CEO-ului Steve Jobs in 1997. Katz Media a falimentat un an mai tarziu.