Miercuri dimineata (ora SUA) in desertul Nevada una dintre companiile ce lucreaza la dezvoltarea de tehnologie hyperloop va face o demonstratie a conceptului, prima demonstratie a tehnologiei ce va putea atinge viteze de 500 km/h in mediu deschis si ce poate schimba radical viitorul transporturilor, scrie gizmodo.com.

Hyperloop One isi testeaza tehnologiaFoto: Captura YouTube

Ceea ce inginerii numesc “testarea propulsiei in aer liber” va face ca publicul sa inceapa sa vada ce inseamna sistemul de propulsie electromagnetica dezvoltat de Hyperloop one, fosta Hyperloop Technologies.

Schimbarea de nume a companiei, anuntata ieri, o va diferentia de competitoarea Hyperloop Transportation Technologies (HTT).

Luni, HTT a facut propriul anunt, spunand ca a brevetat o alta tehnologie de propulsie ce foloseste levitatie magnetica pasiva.

“Am testat tehnologia de levitatie, am testat aerodinamica in medii cu presiune scazuta, am testat tubul”, a spus directorul Hyperloop One, care lucreaza cu alte 160 de prsoane la proiect.

“Am testat toate sistemele dar putem demonstra asta daca vom construi la scara reala”, a adaugat el.

La sfarsitul anului trecut HYperloop One a cumparat teren in Nevada pentru a construi un prototip complet ce va fi gata - se estimeaza - la sfarsitul anului acesta.

Capsulele ar trebui sa poata atinge viteze de peste 1.000 km/h dupa instalarea in tuburi de joasa presiune.