Avionul Solar Impulse 2 si-a reluat turul in jurul lumii, decoland sambata in zori din Oklahoma (centrul Statelor Unite) intr-o noua etapa de zbor fara carburant, informeaza AFP.

Solar Impulse 2Foto: Captura YouTube

Avionul experimental, care a decolat la ora locala 04:22 (09:22 GMT) de pe aeroportul international din Tulsa, urmeaza sa aterizeze pe aeroportul international din Dayton (Ohio) sambata, in jurul orei 23:00 (duminica la 03:00 GMT), conform organizatorilor.

Pilotul avionului este Andre Borschberg, care a preluat conducerea de la Bertrand Piccard, aflat la maneta in etape precedenta, de la Arizona la Oklahoma.

"Obiectivul nostru este sa efectuam primul inconjur al lumii cu un avion solar, pentru a demonstra ca tehnologiile moderne si curate pot realiza imposibilul", au declarat organizatorii proiectului intr-un comunicat de presa.

"este frumos sa privesti SI2 cum decoleaza silentios. Science-fiction a devenit realitate", se arata pe site-ul proiectului.

Inconjurul lumii realizat cu Solar Impulse 2 vizeaza sa arate in primul rand capacitatile energiei solare, chiar daca cei doi aventurieri nu cred ca intr-un viitor apropiat exista posibilitatea producerii unui avion solar comercial.