Robotul Pepper, lansat in iunie 2015 de catre Aldebaran Robotics pentru a putea intelege emotiile oamenilor, e pe cale sa-si gaseasca un nou job - receptioner in spitalele din Belgia, informeaza BBC.

Robotul PepperFoto: Captura YouTube

Aceasta initiativa va fi prima incursiune a robotului in domeniul medical, dupa ce acestia si-au gasit locul in banci, centre comerciale si statii de tren.

Un spital spera sa "angajeze" mai multi roboti in decursul a 10 ani.

Unii experti au pus la indoiala utilitatea robotilor care socializeaza, cum ar fi Pepper.

"Softbank" si "Aldebaran", companiile din spatele lui Pepper, au avut un succes imens cu acest robot, dupa ce fiecare lot de 1.000 de bucati s-a vandut foarte repede in Japonia.

Robotii care vor ocupa functii de baza in spitale vor costa 34.000 de mii dolari, in comparatie cu modelul de baza, care valoreaza 1.850 de dolari.

"Spitalul Liege" din Belgia vrea sa devina in 10 ani, unul dintre cele mai futuriste spitale din lume.

"Este vorba de arhitectura, saloanele si robotii din viitor. Unele le avem, celelalte le vom obtine", a declarat directorul de comunicare al spitalului, Nathalie Evrard.

In "Spitalul Liege", Pepper va raman la receptie, pe cand la "Spitalul AZ Damiaan", acesta va indruma pacientii spre cabinete. Ambele spitale folosesc deja roboti Nao in sectiile de pediatrie si geriatrie, creati tot de Softbank. Acestia ofera sprijin moral in timpul operatiilor.