​O companie chineza a testat intr-un oras din provincia Hebei un vehicul urias, spectaculos si extrem de ciudat. Ruleaza deasupra traficului pe sine speciale si poate transporta 300 de persoane. Se numeste Transit Explore Bus, are 21 de metri lungime, cinci metri inaltime si opt latime. Compania care l-a prezentat sustine ca un astfel de vehicul poate inlocui 40 de autobuze conventionale, insa este greu de crezut ca va fi rentabila o astfel de solutie.

Autobuz suspendatFoto: Captura YouTube

O macheta a Transit Explore Bus sau TEB a fost prezentata la inceputul lunii mai in Beijing, la o expozitie dedicata tehnologiei, iar acum au fost facute teste in orasul Qinhuangdao din provincia Hebei.

"Autobuzul calaret" se deplaseaza deasupra drumurilor, cu ajutorul a doua sine, cu o viteza propusa de 60 de km pe ora si este alimentat de curent electric. Masinile cu o inaltime mai mica de doi metri vor putea sa treaca pe sub acest mijloc de transport.

Proiectantul sef al acestui "autobuz" afirma ca aceste vehicule uriase sunt capabile sa transporte pana la 1.400 de oameni, fiindca pot fi legate cate patru. El mai spune ca ele pot fi produse cu 20% din costul necesar pentru producerea unui metrou si foarte rapid, avand in vedere ca infrastructura de sprijin este relativ usor de construit.

Reactiile pe retelele sociale chineze au fost diverse, de la amuzament, pana la neincredere.